Pojavili se lopovi u Grčkoj, kradu po apartmanima: Porodica iz Srbije otišla na plažu, kradljivci im iz sobe uzeli čak i dinare!

17.07.2022

19:00

0

Porodicu iz Srbije opljačkali u poznatom letovalištu

Pojavili se lopovi u Grčkoj, kradu po apartmanima: Porodica iz Srbije otišla na plažu, kradljivci im iz sobe uzeli čak i dinare!
grcka provalnik - Copyright Profimedia/Pixabay

Jedna naša sugrađanka požalila se na Fejsbuku da im je iz apartmana u Grčkoj nestao sav novac koji su poneli na letovanje. Ovaj događaj se desio u Skala Furci, a potom je upozorila sve naše turiste koji letuju na ovoj poznatoj turističkoj destinaciji da budu obazrivi i čuvaju novac.

Takođe, navela je da im je u okviru apartmana kada su krenuli na plažu ostao otvoren prozor na kom su samo bili navučeni šaloni, pa nije poznato da li su vinovnici krađe ušli kroz taj prozor ili su se dosetili nekog drugog načina.

Međutim, sugrađanka koja je podelila svoje iskustvo u ovoj grupi, nije napisala o kojoj sumi je reč, niti da li je o krađi obavestila grčku policiju, vlasnike apartmana, kao i predstavnika turističke agencije u ovom grčkom letovalištu.

 

Printscreen/Facebook
 

- Htela bih da podelim jedno loše iskustvo. Danas su nam iz smeštaja u Skala Furci, dok smo bili na plaži ukrali sav novac. Iako je smeštaj bio zaključan, ostao je samo mali prozor sa navučenim šalonima otvoren. Na vratima ima rezervni ključ pod šifrom, ne znamo da li je neko tako ušao, ništa drugo nije dirano samo iz suprugovog novčanika uzeti svi evri čak i dinari. Pazite se... - napisala je ona.

Takođe, kontaktirali smo ovu ženu koja je svoj problem javno izložila u grupi, ali ona nije želela da govori o detaljima u vezi sa ovim slučajem, već nam je kratko odgovorila:

- Hvala na interesovanju, najradije bi to što pre da zaboravimo i nastavimo odmor. Pozdrav - odgovorila nam je ona u poruci.

Kako se zaštiti na putovanju?

- Gde god da se nalazite, nikada ne ostavljajte  torbu, novčanik, novac, kreditne kartice, ključeve od automobila na vidnom mestu

- Ne nosite sa sobom veću sumu novca ako koristite javni prevoz

- Transakcije na bankomatima obavljajte diskretno

- Ne ostavljajte vredne stavri u automobilu

- Ako koristite svoje vozilo, ne ostavljajte vredne predmete u njemu

- Ne zaboravite da aktivirate alarmni sistem na automobilu

Međutim, ovo nije jedini slučaj da su se turisti iz Srbije našli u neprilici na letovanju.

Naime, još jedna naša sugrađanka je pre nekoliko dana napisala u jednoj grupi na Fejsbuku kako je u Stavrosu navodno njenom bratu i ocu obijen automobil na parkingu, kao i da je ukradena torba u kojoj su se nalazila dokumenta i novac.

- Juče u Stavrosu mom bratu i ocu je obijen auto na parkingu u platanima. Uzeta je torba sa dokumentima i novcem. Ako neko vidi torbicu ili pasoš, kao i saobraćajnu molim da me obavestite jer bi nam svaki znak bio od značaja - napisala je ona u grupi.

Printscreen/Facebook/Grčka info
 

Kako sprečiti krađu?

Ukoliko imate sef u sobi, pasoše, dokumenta, novac i ostale dragocenosti, obavezno držite u njemu. Potom, ukoliko se vaš smeštaj nalazi u prizemlju ili lako dostupnom spratu, a nema noćnog čuvara, obavezno tokom noći zatvorite prozore i navucite roletne.

Međutim, ako lopovi ipak uspeju u svojoj nameri i opljačkaju vas na letovanju trebalo bi slučaj da prijavite vlasniku smeštaja u kom boravite, kao i predstavniku turističke agencije, koji će vam pomoći da pozovete policiju.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike