Najnoviji korona presek: Obolelo još 535 ljudi, nema preminulih!

25.06.2022

15:46

0

Pratite nove informacije o virusu u našoj zemlji

Najnoviji korona presek: Obolelo još 535 ljudi, nema preminulih!
Najnovija vest Korona - Copyright 24sedam

Koronavirus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 535 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti nije bilo preminulih pacijenata! 

Testirano je 5.011 osoba.

Pomoću respiratora diše njih šestoro.

Da podsetimo, koronavirus je juče potvrđen kod 587 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminuo jedan pacijent. Testirano je 6.072 osoba. Pomoću respiratora je disalo njih šestoro.

Broj novozaraženih od kovida poslednjih nedelja raste, pa je tako pre dve-tri sedmice broj zaraženih bio oko 300 dnevno dok je juče skočio na skoro duplo.  Alarmantnu informaciju izneo je i komandant vojne bolnice na Karaburmi Ivo Udovičić koji je uveren da će broj novozaraženih da raste.

Specijalistkinja za plućne bolesti Slavica Plavšić je na svom tviter nalogu predvidela da će broj novoobolelih u naredne dve nedelje skočiti na oko 1.000 dnevno!

- Očekuje se da će za oko dve sedmice broj novoinficiranih dostići 1.000 osoba. Srećom, za sada se uglavnom radi o lakšim oblicima, tako da pogoršanje epidemiološke situacije nije praćeno povećanim brojem hospitalizovanih i preminulih pacijenata. Zaražavanje se pojavljuje i u tzv. klasterima. Npr. u Sijerinskoj Banji je registrovano 18 pozitivnih od testiranih 168 osoba. Naravno, nema mesta nikakvoj panici, ali je potreban oprez i testiranje na svaku pojavu respiratornih simptoma - napisala je ona.

Svaki drugi testirani u beogradskim domovima zdravlja pozitivan je na koronavirus, a broj novozaraženih u samo tri dana je dupliran.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike