Duhovno važnije od materijalnog: Učenica Zorana novčanu nagradu poklonila manastiru Ljubostinja i Domu Jefimija (FOTO/VIDEO)

23.06.2022

15:08

0

Prvi put je učestvovala na duhovno-kulturnoj manifestaciji "Jefimijini dani" i osvojila prvu nagradu

Duhovno važnije od materijalnog: Učenica Zorana novčanu nagradu poklonila manastiru Ljubostinja i Domu Jefimija (FOTO/VIDEO)
zorana milanovic2 copy - Copyright Printscreen/RTV Kruševac

Zorana Milanović, učenica Hemijsko-tehnološke škole u Kruševcu, osvojila je prvu nagradu na literarnom konkursu u okviru manifestacije "Jefimijini dani". Toje za svaku pohvalu, ali još jedan njen postupak je oduševio. Ona je poklonila novčanu nagradu manastiru Ljubostinja i Domu Jefimija.

Zorana Milanović je učenica Hemijsko-tehnološke škole u Kruševcu, smer forenzičar. Osim odličnih rezultata u školi, odlikuje je i ljubav prema umetnosti reči, duhovnosti, kao i izuzetna zrelost.

Ona je prvi put učestvovala na duhovno-kulturnoj manifestaciji "Jefimijini dani" i osvojila prvu nagradu, a novčani deo nagrade odlučila je da pokloni, prenosi RTK.

Kako je Zorana odlučila, repliku ljubotinjskog krina posvetila je svojoj školi, a novčani deo nagrade poklonila manastiru Ljubostinja i Domu za decu Jefimija.

- Novčanu nagradu od 10.ooo dinara sam podelila na dva dela. Jedan deo sam darovala kao prilog manastiru Lubostinja, a drugi deo ću donirati domu za decu bez roditeljskog starnja Jefimija u Kruševu - kaže Zorana.

Ona ističe da je duhovno uzdignuće važnije od materijalnog, jer ono ostaje u nama i čini nas ljudima, dok je materijalnost prolazna.

Zorana Milanović je kao buduće zanimanje izabrala forenziku i upisala novi smer, tehničar za operativnu forenziku.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTK

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike