Ministar o polaganju male mature: Biće sigurni i deca i roditelji

20.06.2022

09:54

0

Ukazao je da postoji operativni plan, kao i da su u svakodnevnom kontaktu sa Ministarstvom unutrašnjih poslova

Ministar o polaganju male mature: Biće sigurni i deca i roditelji
Tan2022-5-12_132914551_1 - Copyright TANJUG/ Sava Radovanović

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je danas da će đaci u Srbiji biti bezbedni i apelovao da se u miru završe pripreme za polaganje završnog ispita.


Nakon brojnih dojava o postavljenim bombama u školama, nakon čega su učenici morali da idu i na onlajn nastavu, Ružić naglašava da se radi sve kako bi polaganje male mature proteklo u najboljem mogućem redu.

-Mislim da treba u miru da se pripreme, bez neke treme. To jeste traumatično iskustvo, oni koji imaju te zlokobne intencije da prijavljuju lažne bombe, ne vode računa o tome da time udaraju na ono što je najosetljivije i što je budućnost našeg društva, a to su naše mlade generacije- poručuje Ružić za RTS.

Ukazao je da postoji operativni plan, kao i da su u svakodnevnom kontaktu sa Ministarstvom unutrašnjih poslova.

 

Biće sigurni i deca i roditelji

RINA
 

 

-Biće sigurni i roditelji i deca, neka se u miru pripremaju za završni ispit- rekao je resorni ministar i istakao da se od 2010. godine ide na sažimanje broja objekata u kojima će se održavati mala matura, kao i da ih ove godine ima 1.266.


Dodaje, smanjiće se za 50 do 60 odsto, kako bi sve bilo operabilno.

Ružić podseća da su svi testovi odštampani, stavljeni u sigurnosne vrećice i kutije sa zatvornicama, te da će biti odvezeni na lokacije u pratnji policije.

Na pitanje kako će se nadoknaditi časovi koji su propušteni zbog dojava o bombama, Ružić odgovara da direktor škole uz saglasnost školske uprave odlučuje o tome.

"Nema potrebe za nekim velikim nadoknađivanjem. Nama je najvažnije da se na regularan način završi školska godina i to ne samo na završnom testu za osmake", rekao je Ružić.

Malu maturu osmaci polažu 27, 28. i 29. juna.
 

Bonus video

Vladimir Jevtić

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug/RTS

Najčitanije Vesti