Kamenovani "Soko" i "BG voz": Policija traga za vandalima, sve se odvilo na putu Zemun - Lazarevac

12.06.2022

16:56

0

Ovakvo ponašanje predstavlja vandalski čin i izuzetnu opasnost po bezbednost svih učesnika u saobraćaju

Kamenovani "Soko" i "BG voz": Policija traga za vandalima, sve se odvilo na putu Zemun - Lazarevac
voz t (1) - Copyright Tanjug/Nenad Mihajlović

"Srbija Voz" izdao je saopštenje da je u nedelju oko 16.20 časova došlo do ponovnog kamenovanja brzog voza "Soko", kao i BG: Voza koji je krenuo iz stanice Zemun za Lazarevac.

Vozovi su kamenovani pri izlasku iz stanice Zemun. Pregledom vozova od strane vozopratnog osoblja, ustanovljeno je da postoje manja oštećenja na vozovima i vraćeni su u redovan saobraćaj.

- Srbija Voz osuđuje kamenovanje vozova od strane za sada nepoznatih počinilaca. MUP Republike Srbije u saradnji sa Srbija Vozom odmah je preduzeo sve potrebne mere da se pronađu počinioci ovog krivičnog dela.

Ovakvo ponašanje predstavlja vandalski čin i izuzetnu opasnost po bezbednost svih učesnika u saobraćaju. Uništavanje železničke infrastrukture sprečava redovno odvijanje železničkog saobraćaja.

Upozoravamo da se ovakvim vandalskim činom na prvom mestu ugrožava bezbednost putnika i železničkog saobraćaja, ali da se istovremeno nanose i velike štete železničkoj imovini.

"Srbija Voz" a.d. apeluje na građane da se ponašaju savesno i odgovorno kako bi se železnički saobraćaj odvijao neometano - ističe se u saopštenju.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike