Šabac blizu uvođenja vanredne situacije

29.10.2020

12:36 >> 12:43

0

Na sastanku gradskog Štaba za vanredne situacije, gradonačelnik je istakao da u Šapcu ima ukupno 123 aktivno obolelih od koronavirusa

Šabac blizu uvođenja vanredne situacije
Copyright Profimedia

U Šapcu je u poslednja 24 časa registrovano 28 novih slučajeva zaraze virusom korona, što je najviše u odnosu na prethodne dane, izjavio je danas gradonačelnik Aleksandar Pajić . On je naveo da je Šabac vrlo blizu uvođenja vanredne situacije.

Na sastanku gradskog Štaba za vanredne situacije, Pajić je istakao da u Šapcu ima ukupno 123 aktivno obolelih, objavljeno je na sajtu grada.

Uprkos tako nestabilnoj epidemiološkoj situaciji, Pajić navodi da je dobra vest što hospitalizovani pacijenti imaju lakše kliničke slike.

Pajić je apelovao na sugrađane da striktno poštuju mere zaštite, jer je, ističe, to jedini način protiv korone.Pozvao je privrednike, vlasnike trgovninskih objekata i ugostitelje, da se pridržavaju družine radnog vremena i mera zaštite.

Naveo je i da je pojačan rad sanitarne inspekcije, kao i Odeljenja komunalne policije.

Sastanku Štaba za vanredne situacije  su prisustvovali zamenik gradonačelnika Blaža Knežević, sekretar Kriznog štaba Srđan Stanisavljević, direktorka Doma Zdravlja “Dr Draga Ljočić” Jasmina Stanković i pomoćnik direktora Zavoda za javno zdravlje Igor Dragičević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike