Vrištala je i dim joj je izlazio iz usta: Heroj Pavle Gavura otkriva kako je spasao devojčicu (15) iz požara na Dorćolu (VIDEO)

28.10.2020

14:11 >> 08:01

0

Pavle Gavura je momak koji je danas herojski spasao devojčicu (15) iz stana koji je goreo u ulici Visokog Stevana na Dorćolu

Vrištala je i dim joj je izlazio iz usta: Heroj Pavle Gavura otkriva kako je spasao devojčicu (15) iz požara na Dorćolu (VIDEO)
Copyright Foto :24sedam/Goran Sivački

Pavle Gavura je momak koji je danas herojski spasao devojčicu (15) iz stana koji je goreo u ulici Visokog Stevana na Dorćolu.

– Kolege  su me pozvale, rekle da se stan zapalio, da devojka gori. Tamo smo potrčali, prvo smo probali vrata da razvalimo, nismo mogli. Komšija ispod je otvorio vrata, na terasu smo izašli svi. Ona je vikala: ‘Gorim, gorim’. Moji su me vezali, držali su me. Ona je bila pri sebi, uhvatila se malo za ogradu, malo je skočila. Ja sam je uhvatio, onda smo je spustili na terasu – priča Gavura, koji je sa kolegama radio na skelama na zgradi prekoputa one u kojoj je izbio požar.

Printscreen/Instagram/moj Beograd

Gavura tvrdi da je devojčica bila prisebna i da bez njene pomoći ne bi mogao ništa da uradi.

-Uspeli smo zato što je bila prisebna. Drago mi je što je živa. Nisam razmišljao o sebi. Jeste visina, ali kolege su me držale. Njoj je bukvalno dim iz usta izlazio. Bila je sva uplašena. Čujem da je imala preko 60 odsto opekotina, sreća da je ostala živa. Nije nam rekla ništa. Ja sam njoj rekao: ‘Tu si s nama, živa si’. Ona se nasmejala i pored svih onih bolova – rekao je ovaj heroj.

Da podsetimo, danas oko 13 časova je izbio požar u stanu gde se zapalila slavska sveća. Devojčica (15), koja je bila sama u tom trenutku, je zadobila opekotine i hitno je prebačena u Urgentni centar.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike