Biljana napravila bajku na balkonu: Sada želi i ulaz da sredi, ali komšije je baš i ne podržavaju (FOTO)

23.04.2022

07:30

0

Autor: Maja Kostić

Ona i njen suprug želeli su da budu inspiracija sugrađanima

Biljana napravila bajku na balkonu: Sada želi i ulaz da sredi, ali komšije je baš i ne podržavaju (FOTO)
viber_image_2022-04-21_16-06-52-381 - Copyright 24sedam/Maja Kostić

U Obrenovićevoj ulici, u samom centru grada Niša, jedna Nišlijka je sivilo koje je godinama gledala sa terase zgrade, pretvorila u pravu malu zelenu oazu.

Sve je počelo prošle godine pisanjem projekta Lokalnoj niškoj fondaciji, pa su tako Vujovići uz njihovu pomoć ozelenili svoj prostor.

- Tako smo dobili mogućnost da napravimo ovu malu oazu, da svoj sims ozelenimo, da ga osvežimo, i da budemo, nadam se, inspiracija našim građanima i sugrađanima, komšijama, da i oni tako nešto urade. Svako od nas ima obavezu da zaštiti i neguje prirodu – govori nam ona. 

24sedam/Maja Kostić
Biljana rešila da oplemeni svoj balkon

Kaže da je njihova ideja da svaki sims u ovoj zgradi bude lep i zelen.

 
- Zašto ne bi svi krovovi bili zeleni, to od nas zavisi. Nadam se da možemo da budemo dobar primer svima. Jako je potrebna priroda, sačuvati svaku biljku, svako drvo. Mi ćemo se kao građani truditi da unesemo tu lepotu i oplemenimo sve oko sebe. Suprug je video projekat u Lokalnoj fonfaciji Niš koja ima sluha za takve divne male projekte. Mislim da građani to treba da prate i da ih to inspiriše, da daju neke svoje ideje – priča Biljana. 

Ona je dokaz da i u zgradama u velikim gradovima, gde je stalno buka, gde prolazi mnogo automobila, sve može da se ulepša.

Njenom oazom širi se miris lavande, smilja i ruzmarina. Biljana kaže da joj njene biljke ne oduzimaju mnogo vremena već da uživa da ih neguje.

Iako zasad komšije nisu pokazale posebno interesovanje za ono što su Biljana i njen suprug Saša uradili, oni neće odustati.  Planova je mnogo, kaže Biljana, kako oko dodatnog uređenja zelene oaze, tako i oko sređivanja ulaza u zgradu. 

- Sve to je moguće uz samo malo podrške i pomoći komšija koje, nada se, ovog puta neće izostati - izjavila je ona.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike