Da se ne iznenadite: Crvena kiša i sneg stižu u Srbiju

31.03.2022

18:36

0

Meteorolozi najavljuju da nam ova neobična pojava ponovo stiže od sutra, ali Nevene Živanović najavila da će u Srbiji ovih dana biti moguć sneg

Da se ne iznenadite: Crvena kiša i sneg stižu u Srbiju
Tan2022-3-16_10163669_1 - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

 Crvena kiša koja je pre dve nedelje padala u Srbiji bila je pesak iz Sahare, tvrdili su stručnjaci. Meteorolozi najavljuju da nam ova neobična pojava ponovo stiže od sutra, ali je meteorolog Nevene Živanović najavila da će u Srbiji ovih dana biti moguć sneg.

- Dokle god postoji jugozapadno visinsko strujanje dolaziće nam pesak iz Sahare i imaćemo obojenu kišu. Danas i sutra se zadržava toplo, vetrovito vreme sa čestom pojavom kiše i pljuskova. U subotu će biti pljuskova sa grmljavinom. Danas i sutra je toplo sa najvišom dnevnom temperaturom od 20 stepeni. Postepeni pad imamo u subotu. Najviša dnevna temperatura biće između 10-15 stepeni dok će u nedelju biti od 7-10 stepeni. U subotu krajem dana očekuje se prelazak kiše u sneg i to uglavnom na planinama - rekla je meteorolog Živanović.

 Za vikend očekuje se prelazak kiše u sneg, a najveći pad temperature najavljen je za nedelju.

RINA
 


Porast temperature kreće od ponedeljka.

 

- U nedelju će sneg provejavati u brdsko-planinskim predelima. Kratko će trajati pad temperature. U ponedeljak se očekuje jutarnji mraz i porast temperature i to pogotovo od srede. U nedelju se dakle očekuje najveći pad temperature - rekla je za Kurir televiziju meteorolog Nevena Živanović.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike