Već urađene četiri operacije: U salama nove zgrade Kliničkog centra počele intervencije! (FOTO)

31.03.2022

12:12

0

U novoj zgradi UKCS gde ima čak 34 operacione sale, juče su urađene prve dve operacije iz oblasti opšte hirurgije, a jutros su urađene još dve

Već urađene četiri operacije: U salama nove zgrade Kliničkog centra počele intervencije! (FOTO)
Tan2022-3-31_145024248_0 - Copyright TANJUG/ MINISTARSTVO ZDRAVLJA/ ALEKSANDAR ANGELOVSKI

U novoj zgradi Kliničkog centra Srbije počele su da se rade operacije, a od juče do danas pre podne ih je urađeno čak četiri.

U novoj zgradi UKCS gde ima čak 34 operacione sale, juče su urađene prve dve operacije iz oblasti opšte hirurgije, a jutros su urađene još dve - ednokrina i grudna, rekao je načelnik operativnog bloka dr Goran Kaljević.

- Svi pacijenti su u odličnom opštem stanju, mi smo ih obišli posle operacija. S obzirom na broj operacionih sala koje imamo, u planu je da se svakoga dana radi što više operacija i tako pomogne što većem broju naših pacijenata - poručio je dr Kaljević.

Dodaje daće od nedelje krenuti i dežurstva na Urgentnoj hirurgiji, te da je značaj nove zgrade i novih uslova za rad ogroman.

- Radovi na prvoj fazi su, kao što vidite završeni, a oprema koju imamo je najsavremenija - objasnio je dr Kaljević prilikom obilaska operativnog bloka gde se nalazi 11 operacionih sala u nizu.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike