Tačno u podne Krizni štab odlučuje: Raspust u školama cele iduće nedelje?

06.11.2020

06:55 >> 08:46

0

Moguće je da osnovci cele naredne nedelje neće ići u školu

Tačno u podne Krizni štab odlučuje: Raspust u školama cele iduće nedelje?
Copyright Tanjug/Zoran Žestić

Broj novozaraženih u našoj zemlji premašio je brojku od 2.000. Zbog sve teže epidemiološke situacije danas u podne zasedaće Krizni štab za borbu protiv korona virusa.

U fokusu bi trebalo da budu nove mere zbog sve ozbiljnije situacije sa korona virusom u u školama.

Produženi raspust je kao opciju pomenuo ministar prosvete Branko Ružić, a i dr Predrag Kon kaže da se o tome ozbiljno razmišlja.

– U osnovnim školama ozbiljno razmišljamo o tome da bi bilo korisno da se produži raspust. Sistem je napravljen tako da ne mora da se skraćuje nastava, ali kad već dajete raspust, smisleno je da se on produži. Dolazilo je do klastera u tri srednje škole u Beogradu. Zabeležen je 61 novi slučaj zaraze u srednjim i 57 u osnovnim školama prošle nedelje, što je dva i po puta više nego ranije i taj broj će se povećavati. Produženi raspust bismo kombinovali sa drugim merama koje mogu da budu primenjene – kaže dr Kon.

Ministar se i juče oglasio:

– Zbog trenutne epidemiološke situacije Krizni štab razmotriće potrebu za drugačijom organizacijom obrazovno-vaspitnog rada u osnovnim i srednjim školama. Nastava u školama biće organizovana u najboljem interesu učenika i zaposlenih“, rekao je prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

Osnovci bi mogli cele naredne nedelje da ne idu u školu. Konačna odluka biće doneta danas u podne na sednici Kriznog štaba.

Pročitajte još:

Dr Predrag Kon: Razmišljamo ozbiljno o produženju raspusta, ne okupljajte se za vikend 

Dr Tiodorović predlaže posle “crnog dana” – lokali da rade samo do 21.00, bez obzira na ekonomiju 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike