Najnoviji korona presek: Manje od 2.000 novozaraženih

25.03.2022

14:44 >> 13:37

0

Pratite najnovije informacije o virusu u našoj zemlji

Najnoviji korona presek: Manje od 2.000 novozaraženih
Najnovija vest Korona - Copyright 24sedam

Koronavirus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 1.949 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 10 pacijenata.

Testirano je 14.962 osoba.

Na respiratoru je 42 pacijenta, dok se u bolnicama leči 753 ljudi. Procentualno je zaraženo 13 odsto testiranih.

Koronavirus je juče potvrđen kod 2.116 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo devet pacijenata. Testirano je bilo 16.445 osoba. Na respiratoru je bilo 39 pacijenta, a hospitalizovanih 770.

Procentualno je bilo zaraženo 13 odsto testiranih.

Novi soj koronavirusa zabeležen je u Izraelu i predstavlja kombinaciju varijanti omikron BA1 i BA2. Epidemiološkinja dr Vesna Mioljević rekla je da su u Srbiji trenutno dominantna tri soja korone.

"Mutirana" korona u Izraelu, prema prvim informacijama, daje blažu kliničku sliku - povišenu, ali ne visoku temperaturu, bolove u zglobovima i mišićima, groznicu... U Srbiji je svakodnevno i dalje broj novih slučajeva četvorocifren, i doktorka kaže da struku ne iznenađuju pojavljivanja novih sojeva.

- Brojke jesu nešto veće prethodnih dana u odnosu na Evropu, a kod nas su aktuelni delta, omikron i stelt sojevi. Kao epidemiolog, moram da kažem da nisam iznenađena novim sojevima, sigurno će ih biti još mnogo u budućnosti, ali kako će se oni nazivati, tek ćemo videti. Situacija je pod kontrolom - rekla je ona.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike