Najnoviji korona presek: Danas 2.116 novozaraženih

24.03.2022

14:32

0

Pratite najnovije informacije o virusu u našoj zemlji

Najnoviji korona presek: Danas 2.116 novozaraženih
Najnovija vest Korona - Copyright 24sedam

Korona virus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 2.116 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo devet pacijenata.

Testirano je 16.445  osoba.

Na respiratoru je 39 pacijenta. 

Procentualno je zaraženo 13 odsto testiranih.

Koronavirus je juče potvrđen kod  2.314 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 12 pacijenata. Bilo je testirano 17.008 osoba. Na respiratoru je bilo 43 pacijenta.

Procenat zaraženih od ukupnog broja testiranih je bio odsto.

Pred nama nekoliko izazova, korona u Evropi i dalje divlja, na jesen nova vakcinacija: Dr Tiodorović o trenutnoj situaciji sa kovidom

Epidemiolog i član Kriznog štaba kaže da ćemo za izbore najverovatnije koristiti preporuku kao za referendum

- Na dnevnom novu mi u proseku beležimo oko 2.000 novih slučajeva, iako smo očekivali da će brojevi padati brže, to se ipak još uvek nije desilo. Međutim, situacija kod nas nije zabrinjavajuća, ali ne treba zaboraviti da je pred nama nekoliko izazova, izbori, dolazak naših građana iz inostranstva, ali i Uskrs.

Epidemiolog i član Kriznog štaba prof.dr Branislav Tiodorović  kaže da ćemo za izbore najverovatnije koristiti preporuku kao za referendum, da će na izbornim mestima biti neophodno koristiti masku i dezinfekciju, ali da nas nakon toga čekaju praznici, kao i dolazak naših ljudi i to iz onih zemalja gde se trenutno beleži visoka stopa novozaraženih.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike