I muškarci menjaju prezimena kad stupaju u brak! Matičarka ispričala dirljivu priču para koji ima četvoro dece i svi nose ženino prezime

24.03.2022

16:14

0

Autor: 24sedam

Muškarcu je ženin otac predložio da uzme njeno prezime

I muškarci menjaju prezimena kad stupaju u brak! Matičarka ispričala dirljivu priču para koji ima četvoro dece i svi nose ženino prezime
Copyright Pixabay

Polemika oko prezimena srpske šampionke u skoku u dalj, Ivane Vuleta nekada Španović, podelila je korisnike društvenim mreža. Kao stručnjak, na ovu temu je govorila i matičarka u penziji Gordana Zorić koja je istakla da u promeni prezimena prilikom stupanja u brak nema ničega čudnog i istakla da to rade i muškarci.

Zorić naglašava da su ti slučajevi jako retki, ali da ih svakako ima.

- To je jako moguće. Postoji jedna jako interesantna priča, kada mi je došao jedan par, koji je već bio u braku. Nisu imali dece, a ona je bila jedinica. Tako da je muškarcu ženin otac predložio da uzme njeno prezime - ispričala je matičarka u emisiji Jutro na Prvoj i dodala da je muškarac odmah prihvatio predlog.

- Uzeo je njeno prezime i završio papirologiju. Prvo što su uradili posle toga jeste da su usvojili jedno dete, a zatim i još jedno i sve je bilo kako treba - kaže Zorić.

Međutim, žena je ubrzo ostala i u drugom stanju pa su se uplašili kako će sve postići.

- Bili su uplašeni kako će. Međutim, oni su dobili još dvoje svoje dece i zadržali ovu decu, tako da su bili jedna velika srećna porodica, sa njenim prezimenom- kaže Zorić.

Foto: K1 / Printscreen
 

Ona je istakla i da ima dosta primera gde muškarci od svojih supruga zahtevaju da promene svoja prezimena, ali i da najveći pritisak najčešće dolazi od njegove rodbine.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike