Pogođen kamp u Somaliji u kom su i vojnici iz Srbije: Oglasilo se Ministarstvo odbrane (VIDEO)

23.03.2022

20:15

0

Dva projektila su pala unutar kampa, a tri u neposrednoj blizini

Pogođen kamp u Somaliji u kom su i vojnici iz Srbije: Oglasilo se Ministarstvo odbrane (VIDEO)
Somalija - Copyright Printscreen/ Twitter, @Hajishire

Internacionalni kamp za smeštaj međunarodnih snaga u glavnom gradu Somalije Mogadišu, u kojem su smešteni i pripadnici Vojske Srbije angažovani u mirovnoj operaciji EU za obuku bezbednosnih snaga Somalije, pogođen je danas projektilima iz minobacača kalibra 82 milimetra, a u tom napada nije bilo povređenih, saopšteno je večeras iz Ministarstva odbrane Srbije.

Dva projektila su pala unutar kampa, a tri u neposrednoj blizini. U granatiranju nije bilo povređenih, a svih šest pripadnika Vojske Srbije su dobro i nastavljaju da profesionalno i odgovorno izvršavaju svoje zadatke.

U kampu su preduzete dodatne mere zaštite kako bi se osigurala bezbednost svih pripadnika međunarodnih snaga.

Odmah po prijemu vesti o događaju, načelnik Operativne uprave (J-3) Generalštaba Vojske Srbije, general-potpukovnik Želimir Glišović razgovarao je sa starijim nacionalnim predstavnikom u misiji, pukovnikom Draganom Krstićem, koji je ga je izvestio da su svi pripadnici Vojske Srbije bezbedni, motivisani i posvećeni realizaciji dodeljenih zadataka.

Vojska Srbije u misiji Evropske unije za obuku bezbednosnih snaga u Somaliji (EUTM Somalia) angažuje štabnog oficira na dužnosti šefa sanitetske službe i petočlani medicinski tim koji je zadužen za primarnu zdravstvenu zaštitu osoblja u misiji.

- Generalštab Vojske Srbije neprekidno prati situaciju u svim mirovnim operacijama u kojima su angažovani pripadnici Vojske Srbije i u stalnom je kontaktu sa našim kontingentima - dodaje se u saopštenju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike