Ministar prosvete čestitao mladim matematičarima i fizičarima: Znanje koje imate uložite da menjate Srbiju i svet nabolje

06.11.2020

10:23 >> 10:25

0

Autor: M.V.

Ekipa matematičara iz Srbije je proglašena i za ekipnog prvaka Balkana za 2020. godinu u konkurenciji 11 zvaničnih i sedam gostujućih ekipa

Ministar prosvete čestitao mladim matematičarima i fizičarima: Znanje koje imate uložite da menjate Srbiju i svet nabolje
Copyright TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete Branko Ružić čestitao je mladim matematičarima i fizičarima iz Srbije na postignutim rezultatima na Balkanskoj olimpijadi iz fizike i na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi.

Ministar Ružić istakao je da nas “naši učenici i studenti, koji se sa takmičenja vraćaju sa medaljama, čine ponosnima”.

– Ali svesni smo, da iza tih uspeha,  stoji mnogo truda, odricanja i posvećenosti i njihovog i njihovih profesora. Pred vama je još mnogo toga što ćete naučiti, a mi ćemo nastojati da vam obezbedimo što bolje uslove. Znanje i talenat koji imate i koje ćete steći uložite da menjate Srbiju i svet nabolje – rekao je Ružić u čestitki.

Na 37. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi koja je, u organizaciji Rumunske matematičke asocijacije, održana onlajn od 30. oktobra do 5. novembra, učenici Matematičke gimnazije iz Beograda – Dobrica Jovanović, o kome je “24sedam” već pisao  i Igor Engi osvojili su zlatnu medalju, dok su Uroš Čolović, Mateja Vukelić i Miloš Milićev osvojili srebrnu medalju.

Promo / Dobrica Jovanović

Jovan Arizanović iz Gimnazije „Svetozar Marković“ iz Niša osvojio je bronzanu medalju.

Ekipa matematičara iz Srbije je proglašena i za ekipnog prvaka Balkana za 2020. godinu u konkurenciji 11 zvaničnih i sedam gostujućih ekipa.

Takmičenje je održano u organizaciji Univerziteta u Krajovi (Rumunija) pod pokroviteljstvom Balkanske fizičke unije i Evropskog društva fizičara.

Dušan Beguš iz Matematičke gimnazije osvojio je zlatnu medalju i apsolutni je pobednik takmičenja sa osvojenim maksimalnim brojem poena.

Učenik Gimnazije “Svetozar Marković” iz Niša Aleksa Ðorđević osvojio je srebrnu medalju, dok je Miloš Purić, dobio pohvalu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike