Preminula doktorka velikog srca: Ana iz Paraćina nije uspela da se izbori sa bolešću, njene reči će se uvek pamtiti (FOTO)

09.03.2022

11:32

0

Od februara prošle godine borila sa dijagnozom

Preminula doktorka velikog srca: Ana iz Paraćina nije uspela da se izbori sa bolešću, njene reči će se uvek pamtiti (FOTO)
ana jacimovic cb - Copyright Printscreen/Facebook/A.J.

Doktorka Ana Jaćimović iz Paraćina koja je bolovala od karcinoma debelog creva, sa metastatskim promenama, nažalost izgubila je bitku s opakom bolešću.

Od februara prošle godine borila sa dijagnozom, od avgusta joj se zakomplikovalo stanje, jer se bolest proširila i imala je metastaze po stomaku, mokraćnim putevima, plućima.

Ana Jaćimović je 2020. godine ispričala koji su prvi simptomi i kako se bolest razvijala.

Dr Ana Jaćimović se, nekoliko dana nakon što je osetila bolove, javila lekaru i vrlo brzo je postavljena dijagnoza karcinoma debelog creva.

- Imala sam utisak da mi se svet ruši, taj trenutak kad vam neko saopšti takvu dijagnozu... Svi mislimo da se takve stvari dešavaju nekom drugom - rekla je Ana i dodala:

- Neverica, neprihvatanje. Razmišljala sam: "Možda nije istina, nemoguće je, ja sam mlada i zdrava, do juče sam radila, nije mi ništa." U jednom momentu jave se i bes i bespomoćnost i tuga i suze. Ipak, bolest se na kraju prihvati. Eto, desilo se meni, moram da se borim i idem napred.

Printscreen/Facebook/A.J.
 

Dr Jaćimović rekla je tada da pre dijagnoze raka creva nije imala nikakvih zdravstvenih problema, a lečenje je započela u svom gradu, Paraćinu.

- Urađena je tu i prva operacija. Bilo je to 24. marta. Otkriveno je tada da se karcinom proširio i zahvatio većinu organa trbušne duplje i male karlice. Drugu operaciju imala sam u Beogradu, šest dana kasnije. Lekari mi tada saopštavaju da je karcinom veoma invazivan i četvrtom stadijumu, a postoperativni nalaz skenera pokazao je metastatske promene na plućima.

Anini sugrađani koji su je nazivali "doktorkom velikog srca" intezivno su skupljali novac za lečenje. Krajem 2020. godine Ana je otputovala u Tursku kako bi nastavila terapiju.

- Činilo mi se da se sa dušom rastajem nebrojeno mnogo puta. Ali, ima nas koje nije moguće lako ubiti. Kao feniks ustajemo iz pepela i živimo! Prkosimo bolesti, prkosimo lošim prognozama, grlimo život i slavimo svaki novi dan koji uspemo da dočekamo, pa makar i na intenzivnoj nezi - govorila je doktorka Ana u svojim objavama.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike