U humanitarnoj ski-trci "Budi život" prikupljeno 900.000 dinara

07.03.2022

10:30

0

I ove godine je tradicionalna ski-trka "Skijališta Srbije" imala humanitarni karakter pod sloganom "Budi život"

U humanitarnoj ski-trci "Budi život" prikupljeno 900.000 dinara
fotografija 7 - Copyright Skijališta Srbije

Javno preduzeće "Skijališta Srbije" i humanitarna organizacija NURDOR organizovali su humanitarnu ski-trku na Kopaoniku i tom prilikom prikupljeno je 900.000 dinara.

Na trci koja je održana na stazi Karaman greben učestvovalo je više od 80 takmičara. U muškoj kategoriji najbolje vreme imao je Milisav Vuković, u ženskoj kategoriji prvu poziciju zauzela je Sonja Bobac, dok je u kategoriji najmlađih prvo mesto osvojio Kosta Bajić. Najbolji takmičar koji je vozio bord bio je Luka Šušić.

I ove godine je tradicionalna ski-trka "Skijališta Srbije" imala humanitarni karakter pod sloganom "Budi život", a prikupljena sredstva namenjena su za adaptaciju nove Roditeljske kuće u Beogradu za smeštaj i brigu o deci oboleloj od raka iz cele Srbije.

 

Nacionalno udurženje roditelja dece obolele od raka su 2003. godine osnovali roditelji lečene dece, lekari i psiholozi i prijatelji iz cele Srbije sa ciljem da emotivno, praktično i materijalno pomognu novim porodicama koje tek otpočinju dugu i neizvesnu borbu za izlečenje svojih mališana. Tokom osamnaest godina rada udruženje je pokrenulo brojne projekte, od kojih su mnogi po prvi put sprovođeni u Srbiji i koji su značajno doprineli poboljšanju kvaliteta uslova lečenja dečjeg kancera u našoj zemlji: osam rehabilitacionih kampova za izlečenu decu godišnje; pet Roditeljskih kuća u Beogradu, Novom Sadu i Nišu; izgradnja novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu; nedeljne radionice psiho-socijalne podrške za decu i roditelje; edukacija volontera, roditelja, medicinskog osoblja…

NURDOR godinu započinje velikim projektom sa ciljem izgradnje i opremanja nove Roditeljske kuće u Beogradu, kojom će se omogućiti besplatan smeštaj i briga o deci i njhovim porodicama koje dolaze iz cele Srbije u glavni grad na lečenje. S obzirom na to da se često radi o materijalno ugroženim porodicama iz manjih sredina, od izuzetne je važnosti da im se obezbedi podršku. Da ni za jedno dete bolest ne predstavlja prekid detinjstva, a za roditelje oduzimanje dostojanstva.

"Skijališta Srbije" i NRDOR zahvaljuju svima koji su učestvovali u ovoj akciji i podržali je.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: PR.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike