Srpska snajka sa bebom zarobljena u Ukrajini: "Jedva čekam da se vratim u Srbiju"

26.02.2022

10:54

0

Njena svekrva rekla je da je veoma uznemirena, jer se njena snaja i unuče nalaze zarobljeni na ratnom području

Srpska snajka sa bebom zarobljena u Ukrajini: "Jedva čekam da se vratim u Srbiju"
Tan2022-2-24_172834252_0 - Copyright Tanjug//AP Photo/Emilio Morenatti

Ina Colović (31) trenutno se sa dvomesečnim sinom nalazi u ratnom paklu Ukrajine i na sve načine pokušava da se domogne Srbije, gde je čeka suprug Predrag.

Ova Ukrajinka se pre nekoliko godina udala u Zaječaru, gde živi u velikoj porodici sa suprugom, svekrom i svekrvom. Nažalost, spletom okolnosti trenutno se nalazi između dva fronta, u gradu Apostolovu, gde žive njeni roditelji.

Bila u poseti

- Sa dvomesečnim sinom sam u Ukrajini, u gradu gde trenutno nema borbe, ali jedva čekam da se vratim u Srbiju. Nije uopšte prijatno i nemam mira kad znam šta se dešava na samo nekoliko kilometara od nas. Želim što pre da odem i nastavim da živim normalnim životom, jer imam bebu i muža koji me čeka, ali neće mi biti lako ni da ostavim roditelje u ovom haosu - kaže Ina.

Mira Colović, njena svekrva, rekla je za "Informer" da je veoma uznemirena, jer se njena snaja i unuče nalaze zarobljeni na ratnom području.

- Ina nas zove svaki dan, jedva čeka da se vrati u Zaječar. Ona je otišla kod roditelja u posetu, jer moj sin vozi kamion po Evropi i često je odsutan. Ina je htela da provede malo vremena sa svojim roditeljima i prijateljima, ali tamo ju je zatekao rat, letovi su obustavljeni i ona je ostala mnogo duže nego što je planirala. Moj sin je očajan, njemu je najteže - priča Mira.

 

 

Ona dodaje da  joj je snaja ispričala da su ljudi u Ukrajini u velikoj panici, panično podižu sav novac sa bankomata i da kupuju hranu jer se boje nestašica.

- Ina jedva čeka da dođe u Srbiju. Stalno nam govori da se ne sekiramo i da je u gradu u kom je ona zasad mirno. Naravno, nije ni njoj svejedno što nekoliko kilometara odatle odjekuju detonacije i čuju se rafali - kaže Mira.

Brine za porodicu i prijatelje

Printscreen/YouTube/ZA MEDIA
 

Svetlana Jesepčuh iz glavnog grada Ukrajine takođe je udata za Srbina i sa svojom porodicom živi u Zaječaru već punih osam godina. Trenutna situacija u Ukrajini pokvarila je miran i srećan život ovoj srpskoj snaji iz Kijeva i zbog toga ne spava noćima. Ona oseća veliki nemir i brigu za svoju porodicu i prijatelje koji su trenutno na ratnom području.

- Najviše brinem za majku, koja tamo živi, jer je stara i sama, a otkad sam se udala i preselila u Srbiju, ona nema nikog ko bi joj se našao u ovim ratnim i teškim vremenima. Zastrašujuće je kako se sve promeni preko noći, jer doskoro, osim u regionima Donjecka i Luganska, nije se ni osećao sukob i sve je funkcionisalo normalno - kaže ona.

Dodaje da joj suprug često spominje devedesete,  krizu i ratove, što je on preživeo na ovim prostorima.

- Ja sam u Srbiju stigla neposredno pre protesta na trgu Majdan 2015. godine, koji su promenili život u Ukrajini - rekla je Svetlana. 

Svetlana Jesepčuh kaže da joj kroz glavu prolaze najcrnji scenariji.

- Ja pričam sa majkom preko društvenih mreža i ona se, naravno, mnogo plaši rata. Svi strahuju. Hrane ima, ali sve je skupo, a plate u Ukrajini su male. Sve vreme se običan narod tamo moli samo da se sve završi mirno, ali, nažalost, došlo je do pravog rata. Ako bi Amerika i Rusija ratovale u Ukrajini, to bi bilo zaista teško i ko zna koliko bi građani propatili - izjavila je Svetlana.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike