Aleksandar je suprug, otac dvoje male dece i teško bolestan: Hronično sam umoran, maltene nemam ravnotežu!

26.02.2022

07:30

0

Aleksandar je suprug, otac dvoje male dece i teško bolestan: Hronično sam umoran, maltene nemam ravnotežu!
aleksandar milivojevic (3) - Copyright Privatna arhiva/ Aleksandar Milivojević

Aleksandar Milivojević (35) iz Svilajnca, suprug i otac dvoje dece, tokom 2016. godine osetio je smetnje s hodom. Počeo je i jako da se zamara, ali pošto radi u fabrici, to je pripisivao poslu.

- Dođe vikend, odmorim se i bude sve okej. Međutim, to je počelo da se intenzivira. Bio sam sve umorniji i nisam mogao da se odmorim. U to vreme počeli su i problemi sa ravnotežom. Posle odlaska kod lekara dijagnostikovana mi je multipla skleroza G35. Od tada se lečim u Kliničkom centru Kragujevac - rekao Milivojević za 24sedam.

U januaru 2017. godine počeo je da koristi lek "metaferon". 

- Ima još linija lekova, ali nadam se da neću stići do tih faza, jer bi to značilo da sam u invalidskim kolicima ili u krevetu. Hronično sam umoran, maltene nemam ravnotežu. Trenutno sam na bolovanju, a nastavio sam da radim u fabrici. Poslodavci su bili dovoljno ljubazni da shvate i razumeju moj problem. Samo sam promenio radno mesto i sada mi je mnogo lakše, pošto sam na prethodnoj poziciji dnevno prelazio i do 18 kilometara - izjavio je Aleksandar.

Nadu za potpuno stopiranje napretka bolesti i remisije simptoma našao je u Moskvi, na Nacionalnom institutu za hematologiju "Pirogov", u tretmanu matičnim ćelijama.

Privatna arhiva/ Aleksandar Milivojević
 

- Sasvim slučajno sam saznao za ovu operaciju. Nisam prestajao da istražujem od kada mi je bolest dijagnostikovana, na svašta sam nailazio i mnoge stvari sam probao. Od ishrane pa sve do vežbanja. Dok na kraju nisam došao do ovoga. Prošle godine sam pronašao ovu operaciju, malo je prostudirao, konsultovao se sa svojim neurologom. On mi je rekao da bi mi to pomoglo. Klinika u Rusiji koja radi transplataciju matičnih ćelija ima uspešnost otprilike 95 odsto u stopiranju napretka bolesti. Bolest je, nažalost, neizlečiva, ali postoji mogućnost da se ona kompletno stopira. Postoji i šansa od 85 odsto da se simptomi potpuno povuku - objasnio je on.

Problem je cena tretmana, koja iznosi 47.000 evra, zbog čega se Aleksandar obratio humanitarnoj organizaciji "Budi human", gde prikuplja sredstva za lečenje.

Privatna arhiva/ Aleksandar Milivojević
 

- Mislim da je bolest napredovala, pošto znam kakav sam bio pre par godina, a kakav sam sada. Generalno, stanje mi je lošije. Čuo sam se sa glavnom sestrom koja radi u klinici na tom odeljenju u Moskvi. Novac treba da bude uplaćen dve nedelje pre nego što dođem, a pokrio bi operaciju, troškove puta, smeštaja... - rekao je Aleksandar.

Ukoliko uspe da prikupi novac, Aleksandar bi u Moskvi proveo mesec dana, a po povratku kući bi morao da bude u najstrožem karantinu najmanje šest meseci.

- Tada neću imati nikakav imuni sistem, jer se tom terapijom on ubija, dovodi do nule, i maltene bih bio kao beba. Takođe, posledice mogu biti ozbiljne ako se posle operacije ne pazi. Savet je da se i do godinu dana bude u izolaciji, ali eto, posle tih šest meseci bih mogao da imam kontakt, da se možda prošetam napolju, ali da izbegavam prirodu zbog mogućih alergija. I morao bih da nosim masku i rukavice - ispričao je Milivojević.

Aleksandru je potrebna vaša pomoć kako bi mogao da nastavi da bude tata svojoj deci, suprug svojoj ženi i prijatelj svom okruženju. Možete mu pomoći uplatom novca na neki od dole navedenih računa ili slanjem SMS poruke:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1065 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1065 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001131234-86

Uplatom na devizni račun: 160600000113392952
IBAN: RS35160600000113392952
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike