Važni datumi za Srbiju: Vučić najavio otvaranje Kliničkog centra

21.02.2022

21:10

0

Najavio je da će nastaviti analizu oko besplatnih vrtića i jaslica

Važni datumi za Srbiju: Vučić najavio otvaranje Kliničkog centra
Aleksandar Vučić 9 - Copyright Tanjug printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras otvaranje Kliničkog centra Srbije, kardiovaskularne bolnice Dedinje 2, ali i početak saobraćanja brzog voza na pruzi Beograd Novi Sad i ideju spuštanje cene karte na najniži mogući nivo.


Vučić je rekao da će 27. ili 28. marta biti otvoren Klinički centar Srbije, a da će 10. ili 12.marta otvoriti bolnicu Dedinje 2.

Od 15.marta krenuće brzi voz na pruzi Beograd-Novi Sad.

- Imamo ideju da spustimo cenu na najniži nivo, da svi mogu da se voze vozom, da cena bude 300 - 500 dinara povratna karta na par meseci kako bi videli šta su uradili i izgradili. Mi ionako subvencionišemo Železnicu - dodao je on.

Najavio je da će nastaviti analizu oko besplatnih vrtića i jaslica, dodajući da bi to bilo od velikog značaja ako bi se u tome uspelo, ali i da su gubici veći nego što je računao.

Ukazao je da dobar deo dece posebno u siromašnjim delovima Srbije ne ide u vrtiće jer to roditelji ne mogu sebi da priušte.

- To bi bio najveći doprinos populacionoj politici - naglasio je on.

Istakao je da će to biti moguće samo ako uspemo da naš "mali brod koji je na ustalasanom moru mirno dovedemo do luke spokojstva".

Na pitanje da prokomentariše pisanje „Krika“ o navodnom bogatstvu Zorana Drobnjaka, Vučić je odbio da odgovori, jer, kaže ima prečih pitanja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike