Predsednik Vučić obećao da će sam platiti restauraciju biste male Milice Rakić stradale od NATO bombi

21.02.2022

14:03

1

Statua Milice Rakić pronađena je u jednom beogradskom parku od strane radnika "Gradskog Zelenila"

Predsednik Vučić obećao da će sam platiti restauraciju biste male Milice Rakić stradale od NATO bombi
Copyright Privatna arhiva

Statuu Milice Rakić, nastradale devojčice u bombardovanju NATO koja je nestala pre nekoliko dana iz Tašmajdanskog parka, pronašli su jutros u jednom beogradskom parku radnici JKP "Zelenilo Beograd".


Vandali koji su uklonili statuu nisu uspeli da je unište, navodi se u saopštenju Gradske uprave i dodaje da je zamenik gradonačelnika Goran Vesić obavestio predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je statua pronađena.

Kako se navodi u saopštenju, predsednik Vučić je rekao da će lično od svoje plate finansirati restauraciju statue i njeno vraćanje na spomenik deci ubijenoj u NATO bombardovanju.

Statuu će restaurirati "Livnica Jeremić" koja je i prvobitno izlila statuu, navodi se i dodaje da se u narednim danima očekuje da statua bude restaurirana i vraćena na svoje mesto.

Vesić je u ime Grada Beograda zahvalio predsedniku koji je odlučio da svoj novac donira za restauraciju spomenika.

Vesić je istakao da je spomenik Milici Rakić svedočenje o najstrašnijim događajima koji su se desili tokom bombardovanja zbog kojeg je, podsetio je, nastradalo više hiljada ljudi među kojima i nekoliko desetina dece.

U saopštenju se dodaje da je Milica Rakić simbol bezumnosti tog čina, kao i stradanja druge dece, te da ovaj spomenik zbog toga ima posebnu težinu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike