Sprema se kolaps - evo koje su kritične tačke: Gužve već popodne, a neće biti bolje ni za vikend!

16.02.2022

14:31

0

Iz Auto-moto saveza Srbije su potvrdili da će večeras biti nešto veći priliv vozila

Sprema se kolaps - evo koje su kritične tačke: Gužve već popodne, a neće biti bolje ni za vikend!
Foto: 24sedam /Katarina Mihajlović

Praznike su mnogi spojili sa proteklim vikendom, kako bi predahnuli od gradske buke i vreve, te se zbog toga danas očekuje njihov povratak u gradove, a naročito u prestonicu. Očekuju se saobraćajne gužve, naročito na prilazima Beogradu, a od sutra i u samim gradovima.

Iz Auto-moto saveza Srbije su potvrdili da će večeras biti nešto veći priliv vozila.

- Večeras se očekuje nešto veći priliv vozila jer je dosta onih koji sutra rade pa su imali produženi vikend, odnosno spojili ova dva neradna dana sa vikendom, te očekujemo da će od večeras saobraćaj biti pojačan. Za sada još uvek nema gužvi, a što se tiče cele ove nedelje veći broj vozila očekujemo u subotu i nedelju - kažu iz AMSS-a.

Očekuje se da će večeras naročito biti pojačan saobraćaj na prilazima Beogradu, odnosno na obilaznici oko Beograda, na Zrenjaninskom, Pančevačkom i Obrenovačkom putu.

- Svi ti putevi koji vode ka Beogradu biće preopterećeni, a samim tim sutra se gužva više očekuje unutar gradova nego na putevima u Srbiji - kazali su.

Kako navode, kritične tačke su auto-put "Miloš Veliki", gde su moguća zadržavanja na naplatnoj rampi ako bude pojačanog saobraćaja, potom pravci koji vode sa planinskih predela poput Kopaonika, pravci koji vode sa magistrala Zlatibor-Čačak, a pojačan saobraćaj očekuje se i iz pravca Divčibara ka Lajkovcu.

Što se tiče naplatnih rampi, dodaju da trenutno gužvi nigde nema, kao i da ih danas nije ni bilo na naplatnim stanicama "Miloš Veliki".

- Nije bilo ni danas gužvi, ali možda bude kasnije zbog nekog većeg priliva vozila mada je odrađen i novi deo što se tiče auto-puta "Milos Veliki", pa je nešto malo bolja situacija nego što je bila ranije - ukazuju iz AMSS-a.

Iz AMSS-a savetuju da svi oni koji planiraju da se vraćaju za vikend odaberu subotu kao dan za povratak, te da ne čekaju nedelju kao zadnji dan za putovanje, dok oni koji se danas vraćaju najbolje je da za povratak odaberu popodnevne časove.

Bonus video

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Blic

Najčitanije Vesti