Rođen kao zdrava beba, ali posle dva dana sve je pošlo po zlu: Viktor iz Čačka ne može da stoji, hoda, niti da govori (FOTO)

16.02.2022

06:20

0

Dečak je već imao operaciju izduživanja mišića koju su obavili ruski lekari, a i dalje mu je neophodna rehabilitacija po banjama

Rođen kao zdrava beba, ali posle dva dana sve je pošlo po zlu: Viktor iz Čačka ne može da stoji, hoda, niti da govori (FOTO)
1643880584viktor adyemovic final - Copyright RINA

Da su deca narušenog zdravlja najveći heroji dokazuje i jedanaestogodišnji Viktor Adžemović iz Čačka. On je rođen u terminu 2011. godine, trudnoća je bila sasvim uredna, ali već drugog dana po rođenju su usledili problemi.

Reanimiran je, proveo je mesec dana u inkubatoru, a nakon obavljene magnetne rezonance, utvrđeno je da je imao moždani udar i da je njegov maleni mozak pretrpeo velika oštećenja. Prvih šest meseci je imao spazam sva četiri ekstremiteta, a već sa tri je dijagnostikovana cerebralna paraliza.

- Viktor ume da kaže samo par jednostavnih reči, iako još malo puni 11 godina. Svestan je da ne može da radi sve kao i njegova sestra i često zna da se naljuti zbog toga. On želi, ali njegovo telo jednostavno ne reaguje. On ne stoji, ne hoda, ne obavlja samostalno osnovne životne funkcije - kaže njegov otac Vladimir Adžemović.

Kako bi se njegovo stanje promenilo, neophodna mu je operacija kukova i oba stopala.

Podsetimo, Viktor je već imao operaciju izduživanja mišića koju su obavili ruski lekari, a i dalje mu je neophodna rehabilitacija po banjama, tretmani logopeda, kao i usluge lečenja pomoću Botulin injekcija.

Operacija kukova i stopala zakazana je u maju ove godine, pa je neophodno da se što pre prikupe sredstva za Viktorovo lečenje.

Viktoru možete pomoću na neke od ovih načina.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike