Najnoviji korona presek: Lepe vesti! Pada broj preminulih - Zaraženo 38 odsto testiranih!

15.02.2022

14:05

0

Pratite najnovije informacije o virusu u našoj zemlji

Najnoviji korona presek: Lepe vesti! Pada broj preminulih - Zaraženo 38 odsto testiranih!
Najnovija vest Korona - Copyright 24sedam

Koronavirus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 7.134 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 59 pacijenata. Testirano je 19.057 osoba.

Zaraženo je približno 38 odsto testiranih. Pomoću respiratora diše 173 pacijenata.

Juče je koronavirus potvrđen kod 7.030 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 67 pacijenata. Testirano je 19.145 osoba, a na respiratorima se nalazilo 190 pacijenata.

Zaraženo je bilo približno 37 odsto testiranih u jučerašnjem danu.

Nema više online nastave: Posle raspusta osnovci se vraćaju u školske klupe! Šta je sa srednjoškolcima?!

Zimski raspust za sve školarce završava se u nedelju, i mada je i dalje neizvesno kako će se od ponedeljka nastava odvijati, postoje indicije da će đaci od 5 do 8 razreda krenuti po tradicionalnom načinu iz đačkih klupa, a ne onlajn.

Imajući u vidu da se se bura naglog zaražavanja korona virusom, koja je i bila glavni uzrok produžavanja zimskog raspusta polako stišava, i da ćemo ove nedelje imati od 4.000 do 10.000 zaraženih, a sledeće verovatno od 3.000 do 7.000, pa čak i manje, pa poredeći sa mesecima unazad kada je korona bila u punom jeku, ukazuje da za nastavom od kuće više nema potrebe.

Iako škole još uvek nemaju zvaničnu informaciju po kom modelu će se krenuti u ponedeljak, predsednik SRPS-a Slobodan Brajković kaže da je nakon sastanka u Ministarstvu posvete doneta odluka da će đaci svih uzrasta posle raspusta u đačke klupe.

- Bili smo pre neki dan na sastanku u Ministrarstvu prosvete, i oni su na osnovu praćenja trenutne epidemiološke situacije zaključili da za onlajn nastavom nema potrebe, tako da će od ponedeljka đaci svih uzrasta ponovo u školske klupe - rekao je Slobodan Brajković.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike