Šta će i kako raditi za praznik: Pošte kao i obično dežuraju, a parking je besplatan

14.02.2022

16:00

0

Tokom predstojeća dva dana neće biti kontrole i naplate parkiranja u zoniranim delovima

Šta će i kako raditi za praznik: Pošte kao i obično dežuraju, a parking je besplatan
24sedam/Profimedia/Pixabay

Iako su 15. i 16. februar neradni dani, povodom obeležavanja Dana državnosti Srbije i verskog praznika Sretenje, većina objekata radiće po uobičajenom radnom vremenu.

Prodavnice

Trgovinski lanci i tržni centri radiće po uobičajenom radnom vremenu. Isto važi i za pijace koje će tokom predstojećeg praznika raditi od 6.00 do 19.00.

Pijaca "Palilula" radiće od 7.00 do 21.00, "Dušanovac" - prodaja robe iz vozila od 19.00 do 6.00, dok će “Otvoreni tržni centar” Buvaljak, raditi u skladu sa zimskim režimom od 8.00 do 16.00.

Garaže i parking

Iz JKP "Parking servis" saopštili su da tokom predstojeća dva dana neće biti kontrole i naplate parkiranja u zoniranim delovima grada dok će sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biti neprekidno otvoreni za vreme praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za prenos vozila.

Takođe, poslovnice Korisničkog servisa u ulicama Takovska br. 31 i Mileševska br. 51 neće raditi za vreme praznika.

Apoteke

Dežurne apoteke, koje inače rade od 24 sata, biće otvorene i tokom praznika. 

Non-stop će dežurati i ukupno pet apoteka "Beograd", u Nemanjinoj 2 i Kralja Milana 9, u Zemunu u Glavnoj ulici 34, u Bulevaru maršala Tolbuhina broj 30 u Novom Beogradu i u Lazarevcu u Ulici dr Đorđa Kovačevića 27.

Za kupce će do 18 časova biti otvorene apoteke u Knez Danilovoj i Patrisa Lumumbe na Paliluli, Majke Kujundžić na Zvezdari, Srpskih udarnih brigada u Rakovici i u Krivoločkoj na Zvezdari.

Pošte

Za praznike radiće 68 dežurnih pošti, kao i one koje se nalaze u tržnim centrima.

Beogradska Glavna pošta u Takovskoj 2 i ona na aerodromu Nikola Tesla, radiće uobičajeno - non-stop, kao i pošte na svim graničnim i administrativnim prelazima.

Listu svih dežurnih pošta sa radnim vremenima možete pogledati OVDE.

Gradski prevoz

Sve linije javnog gradskog prevoza će u utorak i sredu saobraćati po nedeljnom redu vožnje.

Počasna paljba na Kalemegdanu

Danas će u 16 časova biti izvršena počasna artiljerijska paljba sa Savske terase Kalemegdanske tvrđave, prenosi Tanjug.

Kako je saopštilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, počasna artiljerijska paljba tradicionalno „najavljuje“ nacionalni praznik Sretenje - Dan državnosti Srbije i biće izvršena uz najviše državne i vojne počasti Garde Vojske Srbije, podizanje zastave i intoniranje himne.

Bonus video

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti