Malenom Iliji je potrebna naša pomoć: Humanitarna svirka za dečakovo bolje sutra

05.02.2022

12:20

0

Njemu su od rođenja primećene ciste na mozgu

Malenom Iliji je potrebna naša pomoć: Humanitarna svirka za dečakovo bolje sutra
ilija mileševski - Copyright printscreen/Budi human

Sedmogodišnji Ilija Mileševski, dete je iz uredno vođene trudnoće, ali prilikom porođaja došlo je do komplikacija koje su po ovog dečaka ostavile trajne posledice.

Odmah po rođenju, na snimku glave uočene su ciste na mozgu. Kada je napunio sedam meseci, njegovi roditelji počeli su da primećuju da slabije koristi levu ruku. Usledili su pregledi i dijagnostika, gde su Iliji uspostavljene tri dijagnoze: F83 zaostajanje u razvoju, G40.9 epilepsija i G81.1 spastička jednostrana paraliza.

Jedini izlaz za sada su tretmani matičnim ćelijama u inostranstvu, specijalistički pregledi i kontrole, fizikalni i logopedski tretmani, banjsko lečenje, za "američko odelo" (robotsko odelo koje uz pomoć malih motora pokreće određene delove tela). Sredstva su mu potrebna za lekove, suplemente kao i za putne troškove i smeštaj, kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Iako njegovi roditelji čine sve da svom mališanu omoguće što bolji život, nisu u mogućnosti da terapije izvedu finansijski samostalno i u tome im je potrebna i naša pomoć.

Stoga, naredne subote održaće se humanitarna svirka za hrabrog dečaka u  Bulevaru Vojvode Mišića 49 u 20 časova, a cena ulaza je simboličnih 400 dinara.

Ukoliko ne možete da prisustvujete, svoju pomoć možete poslati i putem SMS poruke, ili uplatom na neke od ovih računa.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike