Patrijarh Porfirije se sastao sa zvaničnicima Crna Gore: Svima poručio jednu bitnu stvar - to je stav crkve!

28.01.2022

22:29

0

Patrijarh je, kako je saopštila Srpska pravoslavna crkva, juče i danas, razgovarao sa zvaničnicima Crne Gore

Patrijarh Porfirije se sastao sa zvaničnicima Crna Gore: Svima poručio jednu bitnu stvar - to je stav crkve!
Milos Tesic/ATAImages

Patrijarh srpski Porfirije razgovarao je, na njihov zahtev, sa odgovornim političkim ličnostima iz Crne Gore kojima je preneo da se Crkva ni na koji način ne upliće u stranačka nadmetanja i izrazio uverenje da će Temeljni ugovor biti potpisan čim se normalizuju političke prilike u Crnoj Gori.

Patrijarh je, kako je saopštila Srpska pravoslavna crkva, juče i danas, razgovarao sa potpredsednikom Vlade Crne Gore Dritanom Abazovićem, ministrom prosvete, kulture, nauke i sporta Vesnom Bratić, predsednikom Socijalističke narodne partije Vladimirom Jokovićem, vođama Demokratskog fronta Nebojšom Medojevićem, Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem, kao i ministrom poljoprivrede Aleksandrom Stijovićem i donedavnim ministrom pravde Vladimirom Leposavićem.

Porfirije je sa punim uvažavanjem i poštovanjem saslušao njihovo viđenje situacije i prilika u Crnoj Gori, navodi se u saopštenju SPC.

On je svakom sagovorniku izneo jedini mogući stav a to je da se Crkva ni na koji način ne upliće u stranačka nadmetanja već da svoju brigu i molitve upućuje Spasitelju za dobro, mir i napredak svih građana Crne Gore.

Sagovornici su se posebno interesovali za potpisivanje Temeljnog ugovora između Srpske Pravoslavne Crkve i Crne Gore.

Patrijarh je obradovan činjenicom da svi njegovi sagovornici razumeju da je pitanje ravnopravnosti crkava i verskih zajednica civilizacijskog i demokratskog karaktera, a siguran je da će Temeljni ugovor biti potpisan čim se normalizuju političke prilike u Crnoj Gori, saopšteno je iz SPC.

Bonus video

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti