Malo je toplije, ali vozači oprez! Moguća poledica u prvom delu dana

26.01.2022

06:11

0

Prognozirane temperature iznad nultog podeljka tokom popodneva doneće mestimično mokre kolovoze ali samo na kratko do prvih večernjih sati

Malo je toplije, ali vozači oprez! Moguća poledica u prvom delu dana
Copyright Foto: RINA

U najvećem delu Srbije jutros je oblačno, bez padavina, a temperatura se, prema podacima RHMZ u šest sati, kreću od plus jedan u Loznici i Valjevu, u Beogradu nula, do minus devet u Požezi, dok je najhladnije bilo u Sjenici minus 13 i Kopaoniku minus 10.


Uslovi za vožnju slični su jučerašnjim, malo je toplije, ali i dalje hladno zato vozači u prvom delu dana moraju računati sa poledicom koja je poslednjih dana bila uzrok čestih izletanja i većeg broja saobraćajnih nezgoda, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Prognozirane temperature iznad nultog podeljka tokom popodneva doneće mestimično mokre kolovoze ali samo na kratko do prvih večernjih sati.

Brza i česta promena u temperaturi vozačima donosi i druge opasnost za vreme vožnje, poput čestih odrona ili padanje ledenica sa plafona tunela i nadvožnjaka.

Prema informacijama Uprave granične policije - dobijenim u 05.15 časova, teretna vozila na izlazu iz zemlje čekaju po četiri sata na graničnim prelazima Horgoš, Batrovci Šid.

Na Kelebiji teretnjaci čekaju dva sata, a po jedan sat na Bogojevu i Gradini.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike