Toliko puta smo pomogli: Sada je Aleksandru preko potreban novac za lečenje u inostranstvu

23.01.2022

12:07

0

Budući da nije u mogućnosti da sam finansira troškove transplantacije obraća se svim humanim ljudima da mu pomognu svojim donacijama kako bi što pre otišao na lečenje

Toliko puta smo pomogli: Sada je Aleksandru preko potreban novac za lečenje u inostranstvu
aleksandar katanic - Copyright Printscreen/Budi human

Organizacija "Budu himan" prikuplja novčana sredstva za Aleksandra Katanića (1987) koji od 2016. godine boluje hronične bubrežne insuficijencije. Sada mu je podrebna transplatacija bubrega koja može da se obavi u Turskoj. 

Aleksandar je rođen 1987. godine u Beogradu. Od svoje šeste godine se aktivno bavio sportom i nije imao zdravstvene probleme sve do 2016. godine.

Za dijagnozu je saznao na sistematskom pregledu koji mu je bio potreban da bi se profesionalno bavio sportom na poziciji fudbalskog sudije. Upućen je na lečenje u Klinički centar Srbije gde mu je dijagnostikovna hronična bubrežna insuficijencija.

Printscreen/Budi human
 

 

Kako je vreme prolazilo njegovo zdravstveno stanje je bilo sve gore. Terapija koja mu je propisana nije imala efekta, stoji na sajtu "Budi human."

U januaru 2021. godine lečenje je nastavio na VMA u Beogradu. Bubrezi su izgubili svoju funkciju stoga je Aleksandar bio primoran krenuti na hemodijalizu.

Obzirom da se u Srbiji već dve godine usled situacije sa pandemijom ne obavljaju transplantacije organa, a Aleksandar ima donora (majku). Takođe,  kontaktirao je i kliniku u Turskoj koja mu je odgovorila da je dobar kandidat na osnovu medicinske dokumentacije, i da bi što pre trebao sa majkom doći na njihovu kliniku kako bi krenuo u proces transplantacije.

Budući da nije u mogućnosti da sam finansira troškove transplantacije obraća se svim humanim ljudima da mu pomognu svojim donacijama kako bi što pre otišao na lečenje.

Sredstva su mu potrebna za lečenje, transplantaciju bubrega, kontrolne preglede, za lekove i suplemente kao i za putne troškove i smeštaj.

Evo kako možete da pomognete Aleksandru: 

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1201 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1201 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001292521-61

Uplatom na devizni račun: 160600000129282425
IBAN: RS35160600000129282425
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike