Zima se naoštrila! Živa pada do minus devet, a u pojedinim mestima biće i mećave!

23.01.2022

06:00

0

Najniža temperatura od -9 do -3 stepena, najviša dnevna od 0 do 3, u južnoj i centralnoj Srbiji ponegde i oko -1 stepen

Zima se naoštrila! Živa pada do minus devet, a u pojedinim mestima biće i mećave!
Ilustracija - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

Posle snežne subote u Srbiji se nastavlja hladno vreme i vejavica.

Danas će biti pretežno oblačno, mestimično sa slabim snegom, na planinama je moguća i mećava zbog vetra, a najniža temperatura iznosiće -9, dok će tokom dana biti do 3 stepena.

Jedino će na severu zemlje biti promenljivo oblačno sa suncanim intervalima i suvo, dok ce u Timočkoj Krajini biti sunčano, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Ujutru slab i umeren mraz. Vetar slab i umeren severozapadni, sredinom dana i posle podne povremeno i jak pa je na planinama moguća i mećava. Najniža temperatura od -9 do -3 stepena, najviša dnevna od 0 do 3, u južnoj i centralnoj Srbiji ponegde i oko -1 stepen.
 

Beograd

24sedam/Jelena Stokić
 

 

U Beogradu će sutra jutro biti slab, na širem podrucju grada i umeren mraz. Tokom dana promenljivo oblačno uz slab i umeren severozapadni vetar koji će sredinom dana i posle podne povremeno biti i jak.

Najniža temperatura u glavnom gradu od -8 do -4, najviša dnevna oko 1 stepen, navodi RHMZ.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do nedelje, 30.januara, poćetkom sledece sedmice ujutru umeren, lokalno i jak mraz.

U ponedeljak i utorak promenljivo oblačno sa sunčanim periodima i hladno, u većini mesta od -3 do 0 stepeni, a slab sneg očekuje se jos samo u ponedeljak ujutru i pre podne u brdsko-planinskim predelima.

Novo naoblaćenje, ponegde sa slabim snegom, koje će u utorak krajem dana zahvatiti severne, u sredu će se prosiriti i na ostale predele Srbije.

Zatim postepeno toplije, uz porast i jutarnjih i dnevnih temperatura, a provejavanje slabog snega očekuje se uglavnom samo u brdsko-planinskim predelima.
 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike