Ulice čisti 300 ljudi, a u pomoć im je uskočilo i 90 kamiona! Ekipe "Beograd puta" rade bez prestanka

22.01.2022

12:59

0

Autor: 24sedam

"Beograd put" radi bez prestanka i očekujem da će kao i do sada držati situaciju pod kontrolom i da će sve ulice biti prohodne - rekao je Vesić

Ulice čisti 300 ljudi, a u pomoć im je uskočilo i 90 kamiona! Ekipe "Beograd puta" rade bez prestanka
Tanjug/Tara Radovanović

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da zbog snežnih padavina JKP "Beograd put" radi bez prestanka i da je na ulice izašlo 60 velikih kamiona, 15 malih i 15 utovarivača, kao i da očekuje da sve ulice budu prohodne.

Na ulicama je takođe 300 ljudi koji rade na čišćenju snega koji pada, pa one još uvek nisu očišćenje, ali preventivno se posipa so jer se, prema Vesićevim rečima, očekuje da padavine prestanu u popodnevnim satima.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- "Beograd put" radi bez prestanka i očekujem da će kao i do sada držati situaciju pod kontrolom i da će sve ulice biti prohodne - rekao je Vesić.

Očekuje se da će pasti između 5 i 10 centimetara snega, rekao je Vesić i dodao da će Beograd put ostati u istom režimu rada i danas i sutra kako bi ulice bile očišćene za ponedeljak, prvi radni dan.

Vesić je rekao da Beograd put čisti 1.900 kilometara ulica prvog prioriteta kao i 500 kilometara ulica drugog priotiteta.

Vesić je naglasio da nema većih zastoja u saobraćaju, ali da se problemi javljaju pre svega tamo gde je uveden javni prevoz, a da suštinski nisu ispunjeni uslovi za to.

- Tu je reč pre svega o uskim ulicama, nizbrdicama i uzbrdicama pa se ti problemi rešvaju u hodu - precizirao je Vesić i dodao je da će doći do skraćenja nekih linija, uglavnom onih koje vode ka podavalskim naseljima.

Bonus video

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi