Korona presek: Raste broj preminulih u Srbiji!

16.01.2022

14:25

0

Najnovije informacije o kovidu u našoj zemlji

Korona presek: Raste broj preminulih u Srbiji!
Najnovija vest Korona - Copyright 24sedam

U poslednja 24 sata u Srbiji je na koronavirus testirano 25.323 osoba, od kojih je pozitivno 11.248 njih, dok je nažalost 26 osoba preminulo.

Na respiratorima je 99 pacijenata.

Juče je u Srbiji kovid potvrđen kod 12.559 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 19 pacijenta, dok je na respiratoru bilo 88 osoba. Tom prilikom testirano je 29.365 osoba.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović izjavio je danas da će sadašnji talas epidemije korona virusa imati dve faze i da u prvoj, koja je sada u toku, oboljevaju mlađi, deca i ljudi srednje životne dobi.

U drugoj fazi, koja se, kako je Tiodorović rekao za Tanjug TV, može očekivati sledeće nedelje ili nedelju dana kasnije, više će oboljevati stariji ljudi, posebno teški i hronični bolesnici.

Činjenica da se omikron soj virusa širi 10 do 15 puta brže nego raniji sojevi može napraviti problem zdravstvenom sistemu, koji je, naveo je Tiodorović, već sada na udaru jer se broj obolelih zdravstvenih radnika procenjuje na između sedam i 10 odsto.

- To moze napraviti situaciju da kada nam bude trebalo najviše zdravstvenih radnika budemo u problemu - rekao je Tiodorović.

Naveo je i da dodatni problem predstavlja to što se u februaru može očekivati porast oboljevanja od gripa, koji se već pojavio, a porastu može doprineti i nastavak školske godine, jer su đaci, kako je rekao, motor širenja gripa.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike