U srcu Beograda prostituke iz celog sveta: Stanovi obeleženi čudnim znakom, devojke se biraju iz kataloga

15.01.2022

13:26

1

Prostitucija je organizovana tako da se kontakt i vrste usluge mogu pronaći vrlo jednostavno na internet sajtu

U srcu Beograda prostituke iz celog sveta: Stanovi obeleženi čudnim znakom, devojke se biraju iz kataloga
Ilustracija - Copyright Profimedia

Najstarijim zanatom u Beogradu se ne bave samo naše devojke, već i druge koje su dovedene iz raznih država širom sveta. 

Desetine devojaka iz azijskih zemalja poput Kine, Malezije i Japana nude svoje seksualne usluge u zamenu za novac i to u Srbiji. 

Svoje klijente iz Srbije dočekuju u stanovima koji se nalaze na različitim lokacijama širom prestonice. Cena njihovih usluga se kreće od 80 do 300 evra, a zaradu dele sa organizatorima koji ih po svemu sudeći izrabljuju. 

Kragujevčanka J. M. koja je bliska sa ovim devojkama, ispričala je kako je sve organizovano, otkud u Beogradu toliki broj strankinja, ali i na koji način klijenti dogovaraju sastanak sa njima. 

Procedura

Kako navodi J. M. prostitucija je organizovana tako da se kontakt i vrste usluge mogu pronaći vrlo jednostavno na internet sajtu. Kada se klijent javi na broj telefona, na engleskom jeziku dobiće dalja upustva. 

-  Na stranicama postoje detalji ponude i klijent kao u katalogu može da bira da li želi seksualne usluge devojaka iz Rusije, Brazila, Kine, Malezije. Sve je neverovatno otvoreno i javno, postoje slike, brojevi telefona i kontakti. Sve funkcioniše preko Vocap dopisivanja na engleskom jeziku, klijent ugovora termin i dobija lokaciju na koju treba da dođe. Iako misli da sve vreme komunicira direktno sa devojkom sa kojom želi sastanak, zapravo se dopisuje sa koordinatorom, jer većina prostitutki ne zna engleski jezik - otkriva J. M. 

Obeležja na vratima radi lakšeg prepoznavanja 

Profimedia
 

Stanovi koji su namenjeni za pružanje seskualnih usluga nalaze se uglavnom u samom centru grada. Obično su ulazna vrata jasno obeležena kako ne bi došlo do neke greške. 

- Da bi lakše objasnile klijentima gde treba da dođu, uglavnom pošalju slike ulaznih vrata stana na kojima se nalazi obeležje, kao što je recimo gramofonska ploča na 'špijunki'. U stanovima gde usluge pružaju devojke iz Kine enterijer je uređen u azijskom stilu, klijenti se dočekuju mirišljavim štapićima, istočnjačkom muzikom i eteričnim uljima - objašnjava J. M. 

Ona dodaje da se nekada se dešavalo da mušterijama smeta kada se osećaju specifični mirisi azijske kuhinje ili vide ostaci ručka, recimo vangle sa pilećim nogicama, pa ne žele više da dolaze.

- Sa devojakama iz Azije dešavaju se greške u organizaciji, kada klijent umesto devojke sa slike dobije sastanak sa drugom ženom - rekla je J. M. 

Zavisne od makroa

Ove žene koje, imaju od 18 do 40 godina, uglavnom je siromaštvo nateralo da dođu u Srbiju i da se bave nastarijim zanatom. 

-  To su žene koje su došle iz siromašnih delova svoje zemlje, nemaju druge prihode i sigurno su jako nesrećne. U njihovoj kulturi je da se ne žale, da slušaju muškarca, da budu pokorne. Kada pokušate da komunicirate sa njima, vrlo su zatvorene, a osim toga ne govore nijedan strani jezik. U potpunosti su zavisne od organizatora prostitucije, odnosno makroa - ispričala je J. M. 

Sagovornica otkriva da kada završe sa mušterijom, devojke šalju poruke na kineskom svom organizatoru i prevodiocu, kako bi drugi muškarac mogao da dođe. 

- Nije retkost ni da se klijenti na hodniku susretnu - kaže ona. 

Teške životne priče

J. M. ističe da i druge strankinje koje pružaju seksualne usluge u Srbiji dele istu sudbinu. Najviše devojaka je iz Rusije i Rumunije, ali sve ih je više iz ostalih delova sveta.

- Mnogo devojaka iz Singapura, Brazila i Japana došlo je u Srbiju kako bi se bavilo prostitucijom. Sve imaju eksplicitne fotografje, recenzije i ocene na internetu. Mušterije ostavljaju komentare da li su zadovoljni uslugama, kao da je u pitanju neka roba - ispričala je J. M. 

Dodala je da su devojke u obavezi da odgovaraju na takve komentare, što je zaista užasno. Sigurno da nijedna od njih ne želi da se bavi prostitucijom, da hoće normalan život i posao u svojoj zemlji, ali ih je ko zna kakva muka naterala da dođu u Srbiju.

- Sve su to teške životne priče, nadam se da će se jednom pronaći rešenje, stati na put prostituciji i da će policija reagovati, bilo da se radi o ženama iz Srbije ili drugog dela sveta - rekla je ona. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Mondo

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike