Nastavljaju se ledeni dani u Srbiji! Objavljena nova vremenska prognoza, evo kada će otopliti (FOTO)

12.01.2022

17:41

0

Iako će i u petak biti mraza, tokom dana će malo otopliti, pa će u petak i za vikend biti od 2 do 8 stepeni, što je temperatura oko i malo iznad proseka za ovo doba godine

Nastavljaju se ledeni dani u Srbiji! Objavljena nova vremenska prognoza, evo kada će otopliti (FOTO)
sneg Foto Goran Sivački (27) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Prema najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda pred nama je ledeni dan. Kako se navodi, u četvrtak i petak, 13. i 14. januara, očekuje nas umeren i jak jutarnji mraz.

Dnevna temperatura u četvrtak u većini mesta biće ispod 0 stepeni - ledeni dan. Iako će i u petak biti mraza, tokom dana će malo otopliti pa će u petak i za vikend biti od 2 do 8 stepeni.

U četvrtak vetar slab i umeren, na istoku Srbije povremeno i jak, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -14 do -5, najviša od -4 do 2 stepena.

Uveče i tokom noći u severnim i centralnim predelima Srbije oblačno i suvo, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Foto: Printscreen
 

U Beogradu ujutro veoma hladno sa umerenim do jakim mrazem. Tokom dana malo i umereno oblačno sa sunčanim intervalima i hladno. Vetar slab, zapadni. Najniža temperatura od -10 do -8, a najviša od -3 do -1 stepen. Krajem dana i tokom noći oblačno i suvo.

U petak ujutro u većem delu slab i umeren, a na jugu ponegde i jak mraz. Tokom dana u petak i za vikend malo i umereno oblačno, samo u subotu jače prolazno naoblačenje, ali će se zadržati uglavnom suvo vreme.

Dnevna temperatura oko i malo iznad proseka za ovo doba godine - od 2 do 8 stepeni. Zatim do kraja perioda, 20. januara, umereno do potpuno oblačno, u ponedeljak uveče i u utorak sa kišom i snegom, uz pad temperature.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike