"Putevi Srbije" apeluju: Oprez u vožnji zbog snega i poledice

10.01.2022

06:24

0

Snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Beograda, Ivanjice, Kosova, Kragujevca, Kruševca, Novog Pazara, Požarevca, Užica, Valjeva, Vranja, Zaječara...

"Putevi Srbije" apeluju: Oprez u vožnji zbog snega i poledice
sneg Foto Goran Sivački (2) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

"Putevi Srbije" upozoravaju da zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima.


Snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Beograda, Ivanjice, Kosova, Kragujevca, Kruševca, Novog Pazara, Požarevca, Užica, Valjeva, Vranja, Zaječara...

Na području Zaječara ima sitnih odrona duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima.

Zabrana na teritoriji Užica

Na području Užica i Bajine Bašte, zbog snežnih padavina, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila na svim putnim pravcima.


Najviše ih ima na putu I B 34 (Ðerdapska magistrala), na II A 221 (klisura Korenatac), na II A 222 (Babin zub) i na II A 217 (Klisura Bovan), gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura, kao i na putnim objektima preko reka.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni.

"Putevi Srbije" savetuju vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, trebalo bi da voze oprezno i pažljivo.

Na graničnom prelazu Horgoš čeka se šest sati
 

Prema informacijama AMSS-a, na graničnom prelazu Horgoš zadržavanje vozila je šest sati, na Kelebiji dva sata, a na Batrovcima se na izlazu čeka 180 minuta.


Zbog božićnih praznika produženo je radno vreme graničnog prelaza Bajmok - Bačalmaš.

Do 16. januara radiće u vremenskom intervalu od 7.00 do 24.00.

Produženo je radno vreme i graničnog prelaza Bački Vinogradi - Ašothalom, koji će do 15. janura raditi u periodu od 7.00 do 22.00.


Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike