Nalog ministra zdravlja: Beogradska bolnica se vraća u kovid sistem!

05.01.2022

08:59

0

Iz Ministarstva apeluju na sve da budu strpljivi i tolerantni, posebno prema zdravstvenim radnicima koji su tu da im pomognu

Nalog ministra zdravlja: Beogradska bolnica se vraća u kovid sistem!
bolnica AP060316026222 - Copyright AP Photo/Hermann J. Knippert

Po nalogu ministra zdravlja Zlatibora Lončara, pojačan je rad svih kovid ambulanti, rečeno je danas Tanjugu u resornom ministarstvu.

To podrazumeva da je angažovan maksimalan broj zdravstvenih radnika i trijažnih ambulanti, a od četvrtka, 6. januara prijemno-trijažna ambulanta u Gradskom zavodu za plućne bolesti i tuberkulozu na Zvezdari ponovo počinje da radi u kovid sistemu.

Ministarstvo navodi da se, nažalost, obistinilo se sve ono na šta je struka ukazivala, da će masovni dočeci Nove godine za posledicu imati upravo ovakvu situaciju.

ATA Images/A.A./A.K.
 

Iz Ministarstva apeluju na sve da budu strpljivi i tolerantni, posebno prema zdravstvenim radnicima koji su tu da im pomognu i nisu krivi što se neko zarazio kovidom usled nepoštovanja propisanih i preporučenih mera.

- Ovo je tek početak novog talasa korone, koji će, po svemu sudeći, biti veoma jak - kažu u Ministarstvu zdravlja, i podsećaju da je jedini način da se koronavirus pobedi vakcinacija, kao i da se izbegavaju sve situacije i okupljanja koja mogu da dovedu do zaražavanja.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike