Oglasila se SPC: Patrijarhu Irineju jutros stanje pogoršano, ali lekari su stalno oko njega

15.11.2020

09:00 >> 09:28

0

Konzilijum lekara specijalista, koji predvodi komandant bolnice, pukovnik docent dr Ivo Udovičić, kontinuirano prati zdravstveno stanje srpskog patrijarha

Oglasila se SPC: Patrijarhu Irineju jutros stanje pogoršano, ali lekari su stalno oko njega
Copyright Foto: ATA images

Srpski patrijarh Irinej hospitalizovan je u Vojnoj bolnici Кaraburma zbog pozitivnog nazofaringalnog brisa na SARS CoV2, a radi lečenja i kliničkog praćenja.

Kako je saopštila SPC rano jutros su ispoljeni znaci pogoršanja srčane slabosti patrijarha, ali se stanje stabilizovalo nakon primenjenih mera lečenja.

Kako se navodi, konzilijum lekara specijalista, koji predvodi komandant bolnice, pukovnik docent dr Ivo Udovičić, kontinuirano prati zdravstveno stanje srpskog patrijarha.

Pročitajte još: 

Bio je i ostao skromni heroj Srbije: Kako je govorio patrijarh Pavle 

Hospitalizovan patrijarh Irinej: Smešten u Vojnu bolnicu Karaburma 

Podsećamo, patrijarh Irinej, poglavar Srpske pravoslavne Crkve prisustovao je 1. novembra na sahrani mitropolita Amfilohija u kripti Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici. Tri dana kasnije, testiran je na koronavirus, a PCR test pokazao je da je zaražen koronavirusom. Patrijarh Irinej je tada primljen je u Kovid bolnicu u Beogradu.

– U sklopu redovne procedure testiranja, a nakon epidemiološke procene, učinjeno je PCR testiranje na SARS COV2 kojim je potvrđeno da je Njegova Svetost Patrijarh, srpski gospodin Irinej pozitivan bez simptoma i odličnog opšteg stanja – naveli su tada na sajtu SPC.

Takođe, iz Mitropolije crnogorsko-primorske, ogranka SPC u Crnoj Gori, tada je saopšteno je da je PCR test pokazao da je i vladika Joankije pozitivan na koronavirus, ali da je on u dobrom zdravstvenom stanju.

Vučić poželeo patrijarhu oporavak

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se, na svom Instagram profilu, oglasio povodom zdravstvenog stanja Patrijarha Irineja koji je zaražen virusom korona. Vučić je naveo da je narod uz njega, a patrijarhu je poželeo uspešan oporavak.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike