"Sa planinskih visova raške oblasti ugledao prelepe krajolike Kosova i Metohije": Gujon usrećio mališane na Rogozni (FOTO)

01.01.2022

11:26

0

Nakon što je zajedno sa svojim timom uručio novogodišnje poklone deci, darovali su i najstarije sugrađane

"Sa planinskih visova raške oblasti ugledao prelepe krajolike Kosova i Metohije": Gujon usrećio mališane na Rogozni (FOTO)
Copyright Arno Gujon, Youtube printscreen/Arno Gujon

Francuski humanitarac i osnivač organizacije „Solidarnost za Kosovo” Arno Gujon posetio je decu u četiri seoske škole na planini Rogozni sa svojim timom i doneo im novogodišnje poklone.

Lep gest podelio je i na društvenim mrežama, a ovako je glasila njegova objava:

- Upravo smo se vratili sa terena. Pre nego što krenem na proslavu Nove godine želim sa vama da podelim nekoliko utisaka... Dok je srpski deo tima još juče završio sa deljenjem pomoći u kosmetskim enklavama, mi smo danas obradovali decu u četiri seoske škole na planini Rogozni u mestu Žunjeviće blizu Novog Pazara. Božićni paketići, školski rančevi i pribori utopliće njihova srca tokom prazničnih dana u ovim hladnim predelima. Retko se desi da ih neko obiđe a još ređe da im nešto pokloni zbog čega je njihova sreća bila još veća - stoji u prvom delu objave.

 

Pored dece, obradovali su i njihove starije sugrađane.

- Preostale šporete za drva, namirnice i hemiju podelili smo domaćinstvima po obroncima planine Rogozne. Zahvalnost bake Olge iz sela Drogočevo za pruženu pomoć izbrisala je sav umor od napora koji smo uložili probijajući se kroz blato do njene kuće. Puno mi je srce što sam opet u humanitarnoj misiji sa francuskim volonterima i mojim prijateljima iz Gračanice i Srbice. A ne mogu da vam opišem svoju sreću kada sam sa planinskih visova raške oblasti ugledao prelepe krajolike Kosova i Metohije - zaključio je.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike