Da li je mogla da se spreči porodična tragedija u Somboru? "Da mu je prišao u tom trenutku verujem da bi i njega ubio"

31.12.2021

06:15

2

"Kada nasilnik ima nameru da počini zločin male su šanse da se to ne dogodi"

Da li je mogla da se spreči porodična tragedija u Somboru? "Da mu je prišao u tom trenutku verujem da bi i njega ubio"
viber_image_2021-12-29_16-18-31-128 - Copyright 24sedam

U porodičnoj kući u Somboru u sredu je došlo do tragedije kada je Zdravko Goranović ubio suprugu i dve ćerke, zapalio kuću, pa se obesio o gredu.

Reč je o kući u Ulici Sime Šolaje gde su posle stravičnog požara nađena četiri leša, Zdravkov, njegove supruge Mire i ćerki Anastasije (19) i Anabele (15).

Zdravko je inače imao i sina koji je jedini izbegao tragediju, a on je bio taj koji je pozvao policiju i vatrogasce kada je video da gori porodična kuća iz koje se nedavno iselio. Komšije porodice Goranović i meštani Sombora šokirani su tragedijom koja se dogodila, a sve muči i sudbina sina koji je u jednom danu, na najbrutalniji način, ostao bez četiri najvažnije osobe u životu.

U medijima su se juče pojavile spekulacije stručnjaka da je sin mogao da spreči tragediju da se slučajno našao u kući kada je otac krenuo u krvavi pir. 

Međutim, psiholog Snežana Repac kaže za 24sedam da se ne slaže sa ovim mišljenima.

- Ne mislim da je bilo šta moglo da se spreči, sin je tako samo srećom uspeo da spasi sebe. Kada nasilnik ima nameru da počini zločin male su šanse da se to ne dogodi - kaže Repac za 24sedam.

Ona objašnjava i da bi se mladić samo našao u situaciji gde bi morao da spašava porodicu od rođenog oca.

- Ne verujem da bi bio sposoban da tako brzo prevaziđe taj šok i da obuzda nasilnika. Mislim da bi baš sin onda bio prva meta. Ako je nasilnik krenuo na majku, da mu je sin prišao u tom trenutku verujem da bi ga ubio. On je tada bio naoružan, a to je i veliki šok jer niko nije verovao da će doći do takvog zločina. Niko nije mogao da zna da nešto toliko monstruozno može da mu padne na pamet - kaže ona.

24sedam/M.S.
 

Snežana Repac napominje da je problem i taj što sin i da je bio tu ne bi na vreme shvatio opasnost i rizik od očevog nasilja.

- To mu je rođeni otac, on bi bio šokiran, a i kad bi odreagovao i fizički mu se suprotstavio on bi prvi bio u opasnosti. Nasilnik se našao u potpunom duševnom rastrojstvu kada je odlučio da prekine živote čitavce porodice. Jednostavno nije više vladao sobom, a u njemu je nasilnik čučao celog života - objašnjava Repac.

Nezapamćenoj porodičnoj tragediji koja se prekjuče dogodila u Somboru prethodili su dugogodišnji problemi između supružnika, a prema rečima izvora, Zdravko je poslednjih dana bio naročito besan jer mu se žena i deca nisu javljale na telefon!

Goranović je do 24. decembra bio u pritvoru zbog nasilja u porodici, ali ga je tog dana Osnovni sud u Somboru pustio na slobodu uz izrečenu meru zabrane prilaska supruzi i ćerkama, što znači da je bio iseljen iz porodičnog doma.

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike