Mogu da odahnu: Srbi "zarobljeni" na Zanzibaru uspeli da se vrate u Srbiju

29.12.2021

08:09

0

Reč o turistima koji su u sopstvenoj režiji otisli na put

Mogu da odahnu: Srbi "zarobljeni" na Zanzibaru uspeli da se vrate u Srbiju
Copyright Prinstcreen/Youtube

Srpski turisti koji su zbog otkazanih letova ostali "zarobljeni" na Zanzibaru, uspeli su da se vrate u Srbiju, izjavila je danas ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

"Mi smo u kontaktu sa našom ambasadorm u Najrobiju zato što je ona zadužena i za Zanzibar. Svi su uspeli da se vrate, tu je bio problem sa otkazivanjem letova avio-kompanije Flaj Dubai", rekla je Matić gostujući na televiziji Prva.

Navela je da je reč o turistima koji su u sopstvenoj režiji otisli na put i dodala da svi oni koji su preko turističkih agencija otputovali tamo, nisu imali problem zamene karata.

Ljudin su bili zarobljeni u Zanzibaru nekoliko dana, a avio-agent Igor Vranješević objasnio je za RTS da su ljudi ostali u toj hzemlji zbog toga što je avio -kompanija „Flaj Dubai“ otkazala sve letove do 31. decembra, uključujući i let od Zanzibara do Dubaija.

- S obzirom na to da se radi o niskobudžetnoj kompaniji, tu nije moguće prebacivanje na druge letove, a drugi letovi lete. Sad imamo situaciju da putnici moraju da se obrate na mestu gde su kupili svoje avionske karte da vide šta će dalje – da li će kupovati nove avionske karte u drugim kompanijama ili će na neki način “Flaj Dubai“ vršiti kompenzacije - naveo je tada Vranješević.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike