Kako će Srbija proslaviti Novu godinu? Spektakularni dočeci očekuju vas u najvećim gradovima

29.12.2021

07:30

0

Vatromet, laserski šou, neverovatni performansi i sjajna zabava za ispraćaj stare godine

Kako će Srbija proslaviti Novu godinu? Spektakularni dočeci očekuju vas u najvećim gradovima
Vatromet/Ilustracija - Copyright Unsplash

Bilo da ste bili sa porodicom, prijateljima ili ste možda baš tad pronašli ljubav svog života, svako od nas je makar jednom proslavio Novu godinu na nekom trgu.

Uz pridržavanje epidemioloških mera i ove godine će u nekim gradovima biti dočekana Nova godina uz muziku, ples i vatromet.


BEOGRAD

U Beogradu će tradicionalo ispred Skupštine Srbije biti održan koncert. Ovog puta će nas zabavljati svojom muzikom i performansom Marija Šerifović, Jelena Karleuša i Sara Jo. Takođe za 31. decembar se sprema još jedan spektakularan doček koji obuhvata vatromet, laserski šou i projekciju sa medija fasade Kule Beograd na kojoj će biti svetlosni motivi. Sve će biti propraćeno muzikom inspirisanom srpskom tradicijom koja je specijalno komponovana za ovu priliku. U isto vreme će na Sava promenadi nastupiti Angelina, Cobi, Saša Kovačević i Goran Bregović kao zvezda večeri, koji će do ponoći pevati sa trubačima. Nakon čega nas čeka osmominutni spektakl sa kule. U drugom delu večeri, nakon dočeka, Goranu Bregoviću će se pridružiti Mladen Vojičić Tifa kako bi zajedno otpevali najveće hitove Bijelog dugmeta. Ulaz na oba događaja je besplatan i svi su pozvani da uživaju u muzici koju vole.

ATA Images/Antonio Ahel/Pixabay
 
24sedam/Privatna arhiva
 

NOVI SAD

Fondacija "Novi Sad - Evropska prestonica kulture 2022" zadužena za program dočeka Nove godine organizovala je više događaja na kojima će učestvovati brojni umetnici iz različitih zemalja. Neki od izvođača koji će nastupati su Kanda, Kodža i Nebojša, Đorđe Miljenović poznatiji kao Skaj Vikler, Nipplepeople, bečki elektro-trio Elektro Guzzi, novosadski di-džej duo Noise Destruction. Događaji će se održati na Trgu Prote Mihaldžića, kod beogradske kapije na Petrovaradinu, u Štrosmajerova ulici, mostu Duga itd.

- Specijalne svetlosne instalacije, vizuelni efekti i performansi i saradnja multimedijalnih umetnika i muzičara i to u podgrađu Petrovaradinske tvrđave, kao jedne od najbolje očuvanih fortifikacija u Evropi stvoriće potpuno novi ambijent baroknog dragulja Novog Sada za Doček 31. decembra u okviru Tesline svetlosne galerije - navode na sajtu Fondacije.

Radi se o jedinstvenoj proslavi dve Nove godine, koja obuhvata dva računanja vremena, dva pisma, dve umetnosti, dva programska koncepta i dva otvaranja godine titule Evropske prestonice kulture.

Pixabay
 

NIŠ

Na Trgu kralja Milana će u novogodišnjoj noći pevati Alen Ademović i Zorica Brunclik, a pored njih će, prema rečima gradonačelnice Dragane Sotirovski, nastupati i pevačica Milica Pavlović. 

- S obzirom na to da su brojke zaraženih od korona virusa pale, odlučli smo da se priključimo velikim gradovima koji organizuju na centralnom gradskom trgu doček Nove godine. Tako da ćemo i u Nišu imati zvanično doček. Pevaće Alen Ademović sa svojim bendom, Alen iz nekadašnjeg Miligrama, i za ljubitelje narodne muzike biće tu Zorica Brunclik - rekla je Sotirovski.

Što se tiče okoline, u Aleksincu, Leskovcu, Sokobanji nije organizovan svečani doček.

 

U Vrnjačkoj Banji "Riblja čorba", na Zlatiboru Vesna Zmijanac

U Vrnjačkoj Banji na Trgu kulture 31. decembra nastupiće Aleksa Perović, a nakon njega i legendarni bend "Riblja čorba". Za reprizu na Trgu kulture nastupiće Mira Škorić, a 2. januara na istom mestu zapevaće Miroslav Ilić. Što se tiče Zlatibora, na Kraljevom trgu će nastupati Vesna Zmijanac i Alen Islamović, a u ponoć će biti dočekana uz vatromet i nastup orkestra Dejana Jevđića. Repriza Nove godine će biti ispunjena muzikom slovenačke pevačice Senide Hajdarpašić, poznatije kao Senidah. A Drugog januara ćemo uživati u zvucima Parnog Valjka.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike