Vučić dodelio radne ugovore najuspešnijim diplomcima: Želimo da ostanete ovde, da najbolji budu u Srbiji (FOTO)

28.12.2021

11:40

0

Filip Ninković, koji se zaposlio u Institutu za majku i dete, zahvalio se predsedniku i ministarstvu što je njemu i njegovim kolegama omogućeno da rade u svojoj zemlji

Vučić dodelio radne ugovore najuspešnijim diplomcima: Želimo da ostanete ovde, da najbolji budu u Srbiji (FOTO)
vucic studenti (3) - Copyright Printscreen/instagram/Budućnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je ceremoniji uručenja ugovora o zaposlenju najuspešnijim diplomcima svih medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji.

Izrazio je uverenje da će država imati snage da nastavi sa poboljšanjem životnog standarda medicinskog osoblja, i da će lekari, medicinske sestre i tehničari moći da planiraju budućnost u svojoj zemlji.

Vučić je, obraćajući se najuspešnijim diplomcima medicinskih fakulteta i srednjih škola istakao da će mladi stručnjaci veoma brzo naučiti da je lako državi da u jednom trenutku jednokratno da novac, ali da kada se neko zaposli na stalno, onda se država obavezuje da isplaćuje plate i sve drugo 30 ili 40 godina.

-Vi ste svojim učenjem, radom pokazali da ste ispred ostalih. Zato želimo da ostanete ovde, da najbolji budu u Srbiji, a poruka države je da će učiniti sve da radite u boljim uslovima - objasnio je on.

Printscreen/instagram/Budućnostsrbijeav
 

 

 

Vučić je ukazao da je kod dekana Medicinskog fakultera Lazara Davidovića dolazio bezbroj puta boreći se za tuđe, ali i ponekad za svoj žvot.

-Ali u uslovima u kojima je radio profesor Laza vi nećete raditi, već ćete raditi u neoporedivo boljim uslovima. Ne msilim da je to dovoljno, ali važno je da vidite kako možemo da idemo napred -poručio je on.

Vučić je rekao da mladi medicinirani koji su sada dobili ugovore nemaju samo uobičajenu odgovornost lekara i medicinskih sestara i tehničara, već da je pred njima mnogo više toga.

-Vi ste posebno izabrani zahvaljujući svim vašim sposobnostima, radu, trudu. Moraćete da snosite veću odgovornost od svih drugih, kao što ni na školovanju niste bili isti kao i drugi zbog vaše želje da budete nahbolji. Na poslu koji dolazi vaša odgovornost će biti velika. Danas znamo svi ko ste i znamo šta očekujemo od vas -rekao on.

Printscreen/instagram/Budućnostsrbijeav
 

 

Izrazio je uverenje da će država imati snage da nastavi sa poboljšanjem životnog standarda medicinskog osoblja, ali i da je siguran da će moći da planiraju svoju budućnost u našoj zemlji.

Dimplomci zadovoljni: Država prepoznala trud i neprospavane noći

Najbolji diplomci, 200 budućih lekara i 500 medicinskih sestara i tehničara, koji su danas dobili ugovore o radu, zadovoljni su što je država prepoznala njihov trud i "neprospavane noći nad knjigom", i dodaju da danas dobijaju posao koji su sanjali šest godina. Najboljih 200 diplomaca sa medicinskih fakulteta u Srbiji dobilo je danas priliku da lekarsku karijeru započne u kliničkim i kliničko-bolničkim centrima u zemlji.

U ime najboljih na svečanosti se obratila dr Milica Markagić koja je poručila da mladima program daje veru i vraća nadu da se prave vrednosti i dalje cene.

"Neko je umeo da prepozna naš trud i neprospavane noći nad knjigom. Danas dobijamo posao koji smo sanjali pre šest godina kada smo upisivali medicinu. Danas nam je data prilika da svoje snove ostvarimo u željenom gradu baveći se željenom specijalizacijom”, istakla je dr Markagić.

Ona će svoju profesionalnu karijeru započeti u KBC "Kosovska Mitrovica", na odeljenju anesteziologije.

Pored najboljih diplomaca sa medicinskih fakulteta, ugovore je dobilo i 500 najboljih diplomaca srednjih medicinskih škola, a među njima je i Filip Ninković, koji će kao medicinski tehničar raditi u Institutu za majku i dete.

"Zahvaljujem se Ministarstvu zdravlja i državi što su omogućili da svoje karijere započinjemo u svojoj državi. Ovaj program je veliki podsticaj svim kolegama koji i dalje vredno uče i rade", poručio je Filip.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike