Šta je tu problem? Vučić reagovao na kritike što je Srbija donirala novac građanima Nikšića

27.12.2021

12:48

0

Poručio je da će Srbija onoliko koliko može nastaviti sa takvom vrstom podrške

Šta je tu problem? Vučić reagovao na kritike što je Srbija donirala novac građanima Nikšića
TANJUG/ Sava Radovanović

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija poklonila Nikšiću u Crnoj Gori dva miliona evra pomoći za projekte, čime je odgovorio na pitanje novinara kako vidi kampanju koja se povela protiv njega i Srbije, zbog te donacije.

"Napadaju nas jer smo mi tim ljudima poklonili dva miliona evra, kao što smo nekad poklanjali novac Srebrenici, Drvaru, Dubici, Nevesinju, Kostajnici... Dali smo novac Nikšiću za određene projekte, da pomognemo. Nismo mi uzeli novac iz Nikšića, ima mnogo onih koji su uzimali novac iz Niskšića, a mi smo dali novac za Nikšić", rekao je predsednik Srbije.

On je rekao da je očigledno tu neko pobrkao lončiće.

"Kada vidim one koji su decenijama uzimali od građana Nikšića da kritikuju nas koji ništa nismo tražili od Nikšića već smo gledali koliko možemo da pomognemo, opet i ne tražeći ništa i ne govoreći čak o tome.... da me niste pitali, ne bih nikada to ni rekao. Tako da mi se čini da je neko pobrkao lončiće i da nisu dobro razumeli, ali je važno da ljudi u Nikšiću to znaju", naveo je predsednik Srbije.

Takođe, poručio je da će Srbija, kako kaže, onako i onoliko koliko može, nastaviti sa takvom vrstom podrške.

Predsednik opštine Nikšić Marko Kovačević izjavio je juče da je Srbija na račun te opštine uplatila dva miliona evra donacija i da je Vučić tako ispunio obećanje dato jednom od lidera Demokratskog fronta Andriji Mandiću i njemu.

Taj novac biće utrošen za rekonstrukciju ulice u Dragovoj Luci, Ulice Živka Nikolića u centru grada, uređenje kvartova, parkova, rekonstrukciju fiskulturne sale za školu u Župi", naveo je Kovačević.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug