“I dr Stojković iz Leskovca je veterinar, pa nijedna žena nije rodila tele!”

22.07.2021

14:58

4

Autor: R.Briza

Dr Milanko Šekler objasnio da li mu smetaju prozivke da je veterinar, a meša se u epidemiju kovida u Srbiji

Printscreen/Youtube/Forum Tv

– Genetičar dr Miodrag Stojković iz Leskovca je veterinar koji se bavi vantelesnom oplodnjom žena i do sada nijedna nije rodila tele – kaže dr Milanko Šekler za 24sedam odgovarajući na pitanje kako komentariše što mu mnogi spočitavaju da je veterinar, a meša se u epidemiju kovida u Srbiji, koja se dešava ljudima, a ne životinjama.

Leči kokoške!

„Idi leči kokoške, a ne ljude!“, „Ti si veterinar, nemoj da nas porediš sa stokom!“
Ovo je suština mnogih komentara, koji se pojavljuju ispod tekstova o vakcinama, kovidu, virusu i aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, a u kojima je sagovornik upravo dr Šekler.

Dr Milanko Šekler/24sedam

– Diplomirao sam na Veterinarskom fakultetu. Završio sam specijalizaciju iz kliničke mikrobiologije, potom i specijalizaciju iz zdravstvene zaštite živine. Magistrirao sam imunologiju i doktorirao virusologiju i mikrobiologiju. U magistraturi iz imunologije i doktoratu iz mikrobiologije mi je mentor i član komisije bila prof. dr Tanja Jovanović, virusolog i član Kriznog štaba – kaže dr Šekler i dodaje da otkako se bavi virusologijom, od epidemije ptičjeg gripa 2005. godine, do danas sarađuje sa svim epidemiolozima.

Zoonoze

– Ta bolest je zoonoza, što znači da prelazi sa životinja na čoveka. Potom smo imali 2009. svinjski grip, od 2012. groznicu Zapadnog Nila, a sada kovid. Sarađujem sa Institutom za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ već 10 godina. I, nijedan lekar u Srbiji nije me prozvao javno, niti je imao problem s tim što sam završio Veterinarski fakultet. Imao sam podršku od stotine profesora Medicinskog fakulteta – kazao je on.

Pročitajte i

Najbolji za vantelesnu oplodnju

Podsetimo, genetičar dr Miodrag Stojković, takođe je završio studije veterine 1990. godine na Univerzitetu u Beogradu, vlasnik je specijalne bolnice za lečenje steriliteta u Leskovcu, a od pre dve godine je na poziv prestižnog planetarnog univerziteta Harvard otišao tamo da radi. On je mnoge parove u Srbiji učinio roditeljima.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (4)

Comments(4)

 1. Olja kaže:

  Ahaha….Šekler je genije. Obožavam ga.

  50
  12
 2. dragan kaže:

  svaka cast doktore, vi ste mi najbolji od svih ovih

  38
  12
 3. Qwe kaže:

  Doktor je kolko vidim iz priloženog ekstra stručnjak

 4. Bogdan Lekanic kaže:

  Poštovanje za doktora pojedini ljudi nemaju dovoljno širok opseg sagledavaja situacije ali to je njihov problem.

  11

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti