Za Gugl gotova korona pauza: Investiraju u kancelarije za 10.000 ljudi

18.03.2021

12:32

0

Internet gigant ulaže sedam miliajrdi dolara u širenje poslovnog prostora u SAD

Pixabay

Kompanija „Gugl“ (Google) je najavila da će potrošiti više od 7,0 milijardi dolara na kupovinu nekretnina širom SAD-a u 2021. godini, radi širenja mreže poslovnica i centara podataka u 19 država.

U saopštenju se navodi da će od ukupne sume jedna milijarda dolara biti usmerena samo na širenje u Kaliforniji, te da će celokupan plan omogućiti otvaranje najmanje 10.000 radnih mesta sa punim radnim vremenom, prenosi CNBC.

– Nastavljamo sa značajnim ulaganjima u naš poslovni prostor u celoj zemlji, kao i u našoj matičnoj državi Kaliforniji, gde ćemo ove godine investirati preko milijardu dolara – naveo je glavni izvršni direktor Sundar Pičai u blogu objavljenom danas.

„Guglova“ matična kompanija „Alfabet“ je prošle godine pauzirala s potrošnjom na nekretnine zbog pandemije i prvog godišnjeg pada prihoda kompanije u drugom kvartalu 2020, podseća američka tv stanica.

Pročitajte još:

Proširenje data centara prati ciljani agresivan razvoj „Guglovog“ poslovanja “u oblaku” (klaud, en. cloud).

Kompanija je u poslednjem izveštaju o poslovim rezultatima, otkrila da je u tom segmentu delatnosti prošle godine zabeležila gubitak od 5,61 milijardi dolara na prihod od 13,06 milijardi.

Šef „Gugl klauda“, Tomas Kurijan, rekao je investitorima prošlog meseca da je sada  fokusiran na rast ovog poslovanja, kako bi ono krenulo putem profitabilnosti.

Kompanija planira da vrati radnike u poslovne objekte početkom ove jeseni. Pičai je ranije objavio da „Gugl“ neće usvojiti plan trajnog rada na daljinu, i da se očekuje da  većina zaposlenih dolazi na posao tri dana nedeljno počev od septembra.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti