Voćarima sve na klik: Onlajn aplikacija za praćenje proizvodnje

14.04.2021

10:59

0

Proizvođačima voića u Srbiji sada je dostupna aplikaciju za unapređenje proizvodnje i bolju zaštitu biljaka

Pixabay

Kompanija „Nektar“ saopštila je danas da je započela proces digitalizacije poljoprivrednog lanca snabdevanja kroz kreiranje posebne aplikacije i digitalne baze podataka “Nektar hektar”.

Ta aplikacija, od 25. marta dostupna na „Google Play Store-u“, ima cilj da unapredi  komunikacije i modernizuje procesa u cilju sledljivosti sirovina, bolje kontrole dnevnika zaštite i edukacije proizvođača o primeni najsavremenijih metoda zaštite, elektronskog korišćenja dokumentacije i pravovremenog savetovanja farmera.

Aplikacija je osmišljena kao svakodnevni alat koji unapređuje rad proizvođača voća na teritoriji Srbije, a posebno proizvođača koji se nalaze na teritoriji opština u okolini „Nektarovih“ fabrika za preradu u Vladičinom Hanu, Bačkoj Palanci i Arilju.

Pročitajte još:

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Branislav Nedimović rekao je tim povodom da Ministarstvo podržava razvoj poljoprivrede primenom savremenih naučnih dostignuća i digitalnih tehnologija.

– Aplikacija „’Nektar hektar“ predstavlja ; iskorak u saradnji poljoprivrednih proizvođača i otkupljivača, odnosno prehrambene industrije. Ovakve inicijative su način kako privreda i poljoprivrednici mogu da sarađuju, ali i dodatni način da pratimo sledljivost proizvodnje od njive do trpeze – rekao je Nedimović.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti