Skandal u Hrvatskoj: Prodavali konjsko meso kao teletinu!

26.07.2021

13:15

1

Autor: A. B.

Hrvatska carinska uprava je učestvovala u akciji sprovodeći pojačan nadzor i kontrolu nad putničkim vozilima, kombijima, teretnim vozilima i autobusima

Pixabay

U Hrvatsku je ušlo konjsko meso s deklaracijom teletine, izvestio je Europol, koji je pola godine radio na istrazi trgovine lažnim prehrambenim proizvodima, a hrvatske institucije o tome ništa ne znaju.

– Redovno menjamo evropske zakone, poboljšavamo ih i pooštravamo kako bismo sprečili krivotvorenje hrane, ali nažalost, uvek ima onih maštovitih pojedinaca koji se snađu. Nađu neke eventualne “rupe” u zakonu – izjavila je hrvatska poslanica u Evropskom parlamentu Biljana Borzan.

Pročitajte još:

U akciji “Opson X”, koju je agencija Europol za pomoć državama u borbi protiv međunarodnog kriminala i terorizma sprovodila od decembra 2020. do kraja juna ove godine u Hrvatskoj i još 72 zemlje sveta, zaplenjeno je gotovo 16.000 tona robe – nezdrave, pokvarene ili ilegalno prerađivane hrane i pića, piše “Dnevnik.hr”.

Pixabay

– Krivotvorenja hrane se vrlo često događaju kada se radi o hrani koja je označena kao bio, organska, eko i slično, a koju najčešće uzimaju ljudi koji to moraju zbog zdravstvenih razloga. Tim je ta nesreća veća – kaže Biljana Borzan.

Hrvatska carinska uprava je učestvovala u akciji sprovodeći pojačan nadzor i kontrolu nad putničkim vozilima, kombijima, teretnim vozilima i autobusima, kao i sprovođenjem pojačane kontrole osoba i vozila koja prelaze preko državne granice.

Pročitajte još:

Tvrde da nisu utvrđene nepravilnosti. Osim Carinske uprave, o neispravnoj robi ništa nisu znali ni hrvatska Veterinarska inspekcija, Ministarstvo poljoprivrede, Agencija za hranu i Državni inspektorat.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Komentari (1)

Comment(1)

  1. A kod nas kaže:

    EUROPOL pronašao lažni med!!! To za vas nije problem??? Šta me briga šta se u krvatskoj dešava – bitno je šta se u mojoj “kući” dešava!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti