Haos u Britaniji: Radnici beže u samoizolaciju, poslodavci čupaju kose

21.07.2021

12:07

0

Autor: G.M.Š.

Izvor: Tanjug

Britanija je u velikom problemu zbog novog rasplamsavanja zaraze odmah nakon "otvaranja"

Boris Džonson; Tanjug/Leon Neal/Pool via AP

Tek što se „oslobodila“ pandemije Velika Britanija se našla pred ogromnim problemom novog zaražavanja zaposlenih ljudi. Situacija je tim ozbiljnija jer lanci snabdevanja hranom “počinju da se zaustavljaju” zbog radnika koji se samoizoluju usled kontakata sa korona virusom, upozorio je danas jedan čelnik britanske industrije, kritikujući napore premijera Borisa DŽonsona da ublaži efekte takozvane “pingdemije”.

Britansko udruženje mesnih prerađivača je saopštilo da se ne može osloniti na nova izuzeća premijera, koja će važiti za neke kompletno vakcinisane radnike iz ključnih industrija, jer je lestvica postavljena „vrlo, vrlo visoko“.

Izvršni direktor tog udruženja, Nik Alen, je na pitanje da li je vlada pojasnila situaciju rekao za BBC:

– Ne, zapravo nije. Stvarno se oseća očaja u industriji. Do sada smo uspeli da održimo lanac snabdevanja hranom, ali postoji osećaj da na tom planu počinjemo da posrćemo.

Upitan da li se proizvodne linije zaustavljaju, on je rekao da se to već dešava. Napominje da industrijskom sektoru još nije jasno ko je obuhvaćen izuzećima.

Britanski “Dan slobode”, 19. jul, kojim je premijer Boris Džonson ukinuo gotovo sve restriktivne mere zbog pandemije korona virusa posle više od godinu dana, bio je obeležen porastom broja novozaraženih, nestašicom osnovnih namirnica i haosom sa aplikacijom Zavoda za javno zdravlje (NHS) za samoizolaciju.

Pročitajte još:

U ponedeljak su na stotine hiljade građana dobili preko aplikacije kovid-19 NHS poruku da moraju da odu u samoizolaciju, zbog čega su se mnogi poslodavci našli u nezgodnoj situaciji.

NHS je putem aplikacije na pametnim telefonima kratkom porukom – “ping” – obaveštavala ljude koji moraju ići u samoizolaciju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti