„Er Srbija“ primorana da smanji broj zaposlenih i plate

18.11.2020

16:19 >> 10:31

0

Avio-prevoznik objavio poziv za dobrovoljno prijavljivanje za prestanak radnog odnosa, uz isplatu stimulativne otpremnine

„Er Srbija“ primorana da smanji broj zaposlenih i plate
Copyright Instagram@deltaindiadelta

„Er Srbija“ je objavila poziv za dobrovoljno prijavljivanje za prestanak radnog odnosa, uz isplatu stimulativne otpremnine, a u kompaniji za Tanjug navode da je nacionalni avio-prevoznik primoran da smanji broj zaposlenih, kao i plate radnicima.

„Er Srbija“, kao i ostale avio-kompanije u svetu, trpi posledice pandemije koronavirusa, koja je znatno smanjila obim avio-saobraćaja.

– Imajući u vidu ovako dug period otkako traje poremećaj poslovanja, kompanija više nije u mogućnosti da podnese postojeći nivo troškova, pa je primorana da, pored ostalih do sada pokrenutih inicijativa u cilju smanjenja troškova, pokrene i proces smanjenja broja zaposlenih, odnosno rešavanja viška zaposlenih, kao i smanjenja zarada – naveli su u „Er Srbiji“.

Oni su istakli da kao odgovoran poslodavac žele da obezbede što je moguće bolje uslove za zaposlene koji budu proglašeni viškom, kako prestanak radnog odnosa ne bi ugrozio socijalni status zaposlenih i njihovih porodica.

Pročitajte još: Preti nova kriza: Blokada budžeta EU odlaže i oporavak Zapadnog Balkana

Zaposlenima koji na osnovu dobrovoljnog zahteva budu proglašeni viškom biće obezbeđene pogodnosti i veći obim prava u odnosu na uslove koji su propisani Zakonom o radu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike